Gala EUROPAfest care va avea loc pe 13 mai, va reuni cele mai interesante momente din festival: concerte, recitaluri exceptionale de muzica clasica, decernarea premiilor la Bucharest International Jazz Competition si la Jeunesses International Music Competition, noutatea editiei din 2008, PROMS – Jazz & Classic. Inedit pentru un concurs de muzica, finala Bucharest International Jazz Competition are loc in cadrul Galei Laureatilor. Trupele de jazz isi disputa Marele Premiu pe scena in timp ce juriul delibereaza castigatorul tocmai de pe locurile de spectatori, din sala.

In 2008, Jeunesses International Music Competition s-a situat in topul concursurilor muzicale internationale prin numarul de participanti: 135 de flautisti si 61 clarinetisti, o performanta unica in randul evenimentelor de gen din Romania. Seara de 13 mai da publicului bucurestean ocazia de a ii asculta pe cei mai spectaculosi muzicieni din concurs.

Potrivit organizatorilor jmEvents.ro, reprezentatia PROMS - Jazz & Classic din cadrul Galei este o avanpremiera a evenimentelor PROMS care, in 2008, se vor derula in 7 tari - Franta, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Austria, Italia si Romania, in cadrul turneului european PROMS - Jazz & Classic in European Dialogues. PROMS - Jazz & Classic este un concept original in domeniul muzical - jazz band & ansamblu clasic, format din muzicieni de top. Cu un repertoriu spectaculos, incluzand aranjamente muzicale pe teme cunoscute de jazz, pop, opera, muzica de film, etc. PROMS este un show care se adreseaza publicului larg, indiferent de varsta sau educatie muzicala.

Tot in cadrul evenimentului, care se va desfasura in Sala Auditorium incepand cu ora 20.00, va avea loc si decernarea Diplomei de excelenta din partea Casei Regale.

Studentii au acces liber in limita locurilor disponibile.

Intre 7 si 12 mai, EUROPAfest a oferit bucurestenilor jazz, blues, pop si muzica clasica intr-o serie de concerte si recitaluri. Bucurestiul a gazduit peste 300 muzicieni din 48 tari.