Ecranizarea romanului Culca-te cu mine, de Joanna Briscoe de catre canalul britanic ITV1 reprezinta pentru actrita romana Anamaria Marinca o noua ocazie de a-si demonstra talentul. Vedeta filmului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, Anamaria Marinca a inceput filmarile la lungmetrajul Sleep with me (Culca-te cu mine) fiind distribuita in rolul Sylviei.

Alaturi de actrita din "4, 3, 2" joaca Adrian Lester si Jodhi May. Cei doi ii interpreteaza pe Richard Carter si Lelia Phillips. Richard si Lelia par a fi cuplul perfect. Se iubesc la nebunie si, intr-un moment de pasiune, concep primul lor copil. Totul pare minunat, pana cand Sylvie (Anamaria Marinca) - femeia stearsa, cenusie, ce pare invizibila tuturor, cu vocatie de soarece de biblioteca - pune stapanire pe viata lor. Actiunea devine tulburatoare, socanta si dramatica. Lucrurile se complica si ating apogeul in momentul in care cei doi constata, cu stupoare, ca nutresc o pasiune obsedanta pentru aceasta femeie.

Adaptarea pentru lungmetraj a romanului este facuta de Andrew Davies, cunoscut in special pentru scenariul filmelor din seria Bridget Jones. Este detinatorul mai multor premii BAFTA si al unui Emmy pentru scenariile de mini-serii TV.

Cartea Culca-te cu mine a fost tradusa anul trecut in limba romana la Editura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint, succesul sau situand-o in topul vanzarilor, informeaza editura. Culca-te cu mine este o carte provocatoare, care se citeste cu interes, o carte in care viata este prezentata cu tot ce are ea mai bun si mai putin bun, cu iubire, sex, gelozie, senzualitate, incredere si tradare.