Castigator al Premiului Nobel pentru literatura in 2006, Orhan Pamuk, soseste miercuri in Romania, pentru o vizita in cadrul careia Universitatea din Bucuresti ii va decerna titlul de Doctor Honoris Causa, in semn de recunoastere a performatelor acestuia. Vizita scriitorului turc va dura trei zile, timp in care va participa la mai multe evenimente culturale.

Laureatul premiului Nobel se va intalni miercuri si cu cititorii sai din Romania, in cadrul unei gale care va avea loc la Ateneul Roman. De asemenea Orhan Pamuk va participa alaturi de Norman Manea si Antonio Tabucchi la o masa rotunda organizata de Universitatea Bucuresti in data de 25 aprilie. Norman Manea, cel mai tradus autor de limba romana, aflat la a doua vizita in Romania, dupa plecarea sa din tara in 1986, a primit si el titlul de Doctor Honoris Causa din partea a doua institutii prestigioase de invatamint superior: Universitatea Bucuresti si Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Admiratorii vor putea obtine autografe de la Orhan Pamuk joi de la ora 18:00 la libraria Diverta de pe Bulevardul Magheru.