Cunoscutul actor si regizor Dan Puric lanseaza volumul “Cine suntem”, sau despre taina identitatii personale si comunitare traita si exprimata in si prin persoana autorului. Memoria drept cale a redescoperirii identitatii dialogice depline este pentru Dan Puric marturisirea adevarului credintei Invierii lui Hristos ca temei prim si ultim al invierii ca neam. “Cine suntem?” se va lansa pe 5 mai, la ora 19.00, la Sala Rapsodia, din Bucuresti.

Titlul este dat de un capitol din carte al carui continut il reflecta pe cel al unei serii de conferinte cu acelasi nume sustinute de autor la Bucuresti, Cluj, Oradea, Arad, Iasi si Constanta, conferinte care s-au bucurat de un real succes in randul publicului.

“Oricine isi iubeste tara si neamul, valorile lor identitare si perene, are, citind aceasta carte, ocazia unei intalniri simpatetice, mirabila si stimulativa pentru solidarizarea cu ele”, spune despre carte profesorul Univ. Dr. Gheorghe Ceausu.

“Antrenamentul de uitare la care este supus poporul roman, astazi, face ca gandirea si inima sa se roteasca pe loc si, din aceasta rotire in gol, paradoxal, o data cu trecutul, dispare si viitorul. El, omul de azi, pedaleaza zadarnic intr-un prezent continuu. A locui cu fiinta doar intr-o dimensiune a timpului – si aceea distorsionata – inseamna moartea lenta, dar sigura a identitatii” - spune Dan Puric in cartea sa.

Volumul este publicat sub egida editurii Platytera si va fi disponibil in librarii cu un pret incepand de la 18 RON.

Dan Puric este mentorul si conducatorul Companiei Passe Partout DP infiintata in anul 1999. Desfasurandu-si activitatea sub forma unei scoli de elita in domeniul artistic, Dan Puric a reusit sa realizeze impreuna cu membrii companiei Passe-Partout DP spectacolele „Made in Romania”, „Costumele”, „Hic sunt leones”, „Cei 150” si „Don Quijote”, ce s-au bucurat de mare succes in turneele, festivalurile si concursurile la care au participat