La scurt timp dupa lansarea in Romania a romanului Aproape mort, cunoscutul autor britanic de romane de suspans, Peter James, vine la Bucuresti pentru a se intalni cu cititorii. Scriitorul va sosi la Bucuresti vineri, 14 martie si va petrece in Romania cinci zile. Intalnirea lui Peter James cu cititorii romani, iubitori ai literaturii de suspans, este programata pentru luni, 17 martie, la ora 18.30, la Ceainaria Carturesti, unde autorul va vorbi despre cartile sale si va acorda autografe.

La Editura Nemira au aparut trei dintre cartile autorului britanic Aproape mort, Sa mori frumos si Viu sau mort, toate bestseller-uri internationale. Pentru Viu sau mort, lui Peter James i s-au decernat Premiul Krimi-Blitz, 2005; Le Prix Polar International, 2006 si Le Prix Coeur Noir, 2007. Romanul Sa mori frumos a fost nominalizat la Richard & Judy Galaxy British Book Awards, in 2007, a stat sapte saptamani in topul Ten Bestseller al Sunday Times si a ajuns pe primul loc in WH Smith, Tesco and Sainsburys. Aproape mort, ultimul roman publicat de Nemira, este nominalizat pentru Marele premiu pentru literatura politista Polar International, informeaza editura.

Peter James, nascut in 1948, la Brighton, Anglia, este unul dintre cei mai cititi scriitori de romane politiste din lume. Si-a facut debutul ca scriitor cu romane de spionaj. Primul sau bestseller, Possession, un roman de suspans, in care se intrepatrund doua universuri: crima si paranormalul, a fost tradus in douazeci si trei de limbi. Ca romancier, s-a impus pe scena literara cu treisprezece volume, care au fost traduse in treizeci si sase de limbi si reflecta pasiunea autorului pentru fenomenele paranormale, informeaza editura.

Talentul scriitoricesc al lui Peter James este dublat de pasiunea sa pentru automobile de epoca si curse de masini. De-a lungul timpului a achizitionat peste 40 de masini de colectie, iar din 2004 participa la campionatul anual de raliu, punctul de maxima atractie al sezonului fiind reprezentat de cursa de anduranta de la Snetterton, rezervata masinilor Citroen 2CV.