După ce a dus într-o altă dimensiune artistică piesa „Take Me To Church” a lui Hozier, balerinul Sergei Polunin uimește din nou cu un dans contemporan tulburător și furtunos pe celebra melodie „In Your Room” a trupei Depeche Mode. Pentru această producție, lansată astăzi, Polunin a lucrat cu Anton Corbijn, fotograful care a făcut istorie cu trupa Depeche Mode, încă din 1986. Corbijn semnează regia clipului, în colaborarea cu Sergei Polunin, iar coregrafia aparține lui Ross Freddie Ray.

Sergei PoluninFoto: Hotnews

Filmările au avut loc anul trecut, în plină pandemie, într-o perioadă în care teatrele erau închise. S-a filmat în Terschelling, pe insula olandeză West Frisian din Marea Nordului, într-un peisaj dramatic. Pe dune de nisip, în bătaia vântului, Sergei Polunin dansează parcă cu propriii demoni - o privire intimă asupra zbuciumul și luptelor interioare ale artistului, din vremurile în care, deși se afla în apogeul carierei sale, s-a simțit neînțeles și respins de către lumea baletului. Interpretarea prezintă o viziune tulburătoare asupra vulnerabilităților și conflictelor interioare ale lui Polunin.

„Colaborarea cu Anton m-a făcut să ating un alt nivel al interpretării. Dansul, natura și muzica au o altă dimensiune și un înțeles mult mai profund în producțiile sale. Sunt mândru că l-am cunoscut, că am avut ocazia să lucrez cu el și să dansez pe melodia celor de la Depeche Mode, artiști pe care îi iubesc și a căror muzică o ascult de mulți ani. Iar Ross Freddy Ray a realizat o coregrafie care pune în valoare foarte bine viziunea lui Anton Corbijn”, a declarant Sergei Polunin.

“A fost o încântare să lucrez cu Sergei pentru o nouă punere în scenă a piesei Depeche Mode, de care mă leagă foarte multe amintiri. Deși condițiile de vreme nu au fost deloc ușoare, Sergei nu a contenit să mă uimească cu performanța sa din timpul filmărilor. Cu siguranță că vor urma și alte proiecte împreună”, a precizat Anton Corbijn.

Sursa Foto: Anton Corbijn

Clipul realizat pe muzica celor de la Depeche Mode dezvăluie totodată, în exclusivitate, o parte din documentarul Dancer 2, care va fi oferit publicului anul acesta. Dancer 2 este continuarea filmului Dancer (2016), care prezintă drumul și ascensiunea fulminantă a lui Polunin, care a devenit cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet. Dancer 2, regizat de Corbijn și produs de Gabrielle Tana, va prelua firul narativ și va prezenta întoarcerea lui Polunin la balet.

Serghei Polunin a fost numit “cel mai bun balerin al generației sale”. Însă stilul său rebel și aparițiile care au șocat i-au adus un nou titlu, cel de “băiat rău al lumii baletului”. Polunin a dansat pe marile scene ale lumii – London Royal Ballet, Staatsballet Munchen și Teatrul Balsoi din Moscova. Videoclipul în care Polunin dansează pe melodia lui Hozier „Take Me to Church”, regizat de David LaChapelle, a cucerit publicul, devenind viral cu peste 25 de milioane de vizualizari pe YouTube. Balerinul a apărut și într-o serie de producții cinematografice precum filmul regizat de Kenneth Branagh „Crima din Orient Express” (2017), în thrillerul „Red Sparrow” (2018) și în filmul „Corbul alb” (The White Crow, 2018). O altă apariție spectaculoasă a balerinului a fost în videoclipul „Movement” al lui Hozier.

În 2016, cineastul Steven Cantor a lansat documentarul „Dancer”, despre viața și cariera lui Sergei Polunin. Iar în 2019, în urmă cu un an, la Verona, într-un spectacol producție proprie, Serghei Polunin a dansat alături de Alina Cojocaru în “Romeo și Julieta”, în fața unui public de 20.000 de spectatori, veniți din toată lumea pentru spectacol.