Bobotează 2021: Credincioşii - binecuvântaţi de Patriarh prin stropire cu Agheasma Mare; apa sfinţită - doar îmbuteliată
Credincioşii prezenţi pe Dealul Mitropoliei de Bobotează vor fi doar binecuvântaţi prin stropire cu Aghiasma Mare de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, iar apa sfinţită o vor primi îmbuteliată. Aceştia vor avea acces spre Catedrala Patriarhală între orele 7:00 - 14:00, doar dinspre Piaţa Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restricţionat (pe acest traseu urmând a fi permisă doar coborârea dinspre Catedrală). Credincioşii vor avansa pe un culoar bine marcat, păstrând în mers distanţa de 1,5 m şi purtând mască de protecţie.
Patriarhia Română subliniază că nu vor mai exista vase mari cu apă ca în anii precedenţi, ci credincioşii vor primi Aghiasma Mare deja îmbuteliată la Catedrala Patriarhală, începând cu ora 7:00, lângă Altarul de vară, pentru a se evita aglomerarea la distribuirea acesteia.
Miercuri, între orele 9:30 - 12:00, va fi săvârşită Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, respectându-se toate normele sanitare în vigoare.
Slujba Sfinţirii Mari a apei (Aghiasma Mare) va fi săvârşită din nou, între orele 12:00 - 13:00, de Patriarhul Daniel, într-un vas unic de argint, în Pridvorul Reşedinţei Patriarhale, după care credincioşii prezenţi la slujbă vor fi binecuvântaţi prin stropire cu această Aghiasmă Mare din ziua de miercuri.
În Ajunul Bobotezei, marţi, între orele 12:00 - 13:00, în Catedrala Patriarhală a fost săvârşită Slujba Sfinţirii Mari a apei (Aghiasma Mare) pentru nevoile Catedralei. În acelaşi timp, în Altarul de vară a fost sfinţită şi o mare cantitate de apă (10.000 de sticle de un litru), îmbuteliată până seara. Apa, ca în fiecare an, provine din izvorul "Grădina Maicii Domnului" din curtea interioară a Reşedinţei Patriarhale.
Numită teologic şi Epifania, Teofania sau Arătarea Domnului, Boboteaza aminteşte de momentul în care Iisus Hristos, la vârsta de 30 de ani, a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în râul Iordan.
În ajunul şi în ziua de Bobotează, în toate bisericile ortodoxe, la rugăciunile arhiereilor şi preoţilor se sfinţeşte Agheasma Mare. Creştinii ortodocşi pot lua pe nemâncate din Agheasma Mare în perioada 5 ianuarie - 14 ianuarie şi la recomandarea duhovnicului.

Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Religia a pornit ca o munciuna folositoare pentru ai ajuta pe oameni sa treaca peste trauma pierderii celor dragi,
prin promisiunea vietii dupa moarte.
Insa bisericile au ingropat asta in ritualuri fara sens. Ritualurile au rolul de mistifica credinciosii. E ca la spectacolul unui magician unde pentru un simplu truc cu carti magicianul foloseste o orchestra, o asistenta sa doua, niste haine pompoase, niste instrumente ciudate. Altfel trucul si-ar pierde mult din farmec. La fel e si la biserica. Un spectacol inutil, golit de continut.
Totusi diferenta intre popi si magicieni e ca pe magicieni ii platesc doar spectatorii, iar pe popi ii plateste imens mai mult statul. Le asiguram casa, le dam mai multi bani decat au cu adevarat nevoie, luand banii de la educatie, sanatate, transporturi, etc.
Suntem pacaliti ca natie de catre popi! Daca un magician face sa-ti dispara banii din portofel, la sfarsit ti-i returneaza. Popii nu fac asta, ei pastreaza banii.