In data de 9 martie, pe scena Sălii Palatului din București, va avea loc Gala Stelelor Baletului Rus, cu participarea a opt dintre cei mai mari balerini ai momentului de la celebrele teatre Bolshoi Moscova și Mariinsky Sankt Petersburg, informeaza Agerpres.

Gala Stelelor Baletului RusFoto: Agerpres

Artiștii care vor dansa în Gala Stelelor Baletului Rus de la București sunt Anastasia Stashkevich-Prima Balerina, Ana Turazashvili-Prima Balerina, Eleonora Sevenard – Soloist, Denis Rodkin-Principal Dancer, Mikhail Lobukhin – Principal Dancer și Viacheslav Lopatin – Principal Dancer, toți de la celebrul Teatru Bolshoi din Moscova, în timp ce de la Teatrul Mariinsky Sankt Petersburg vor urca pe scenă Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, ambii Leading Soloist.

Cu ocazia Galei, vor reveni la București specialiștii de la Russian Multimedia Ballet Theatre care, împreună cu românii de la Sound Rental, vor asigura decorurile multimedia 3D. Decorul 3D a fost folosit pentru prima dată în România cu ocazia Festivalului Baletului Rusesc din noiembrie anul trecut și a avut un mare succes la publicul de la Sala Palatului.

Programul Galei este alcătuit din două acte a câte 50 de minute, cuprinzând duete, atat dansuri solo din opere clasice, cat și opere moderne. Astfel, publicul din România va putea admira în primul act pas de deux din Raymonda (Glazunov, Petipa) interpretat de Ana Turazashvili și Denis Rodkin, Le Park (Mozart, Angelin Prelgocaj) interpretat de Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, Carmen (Bizet, Alonso) interpretat de Eleonora Sevenard și Mikhail Lobukhin, Moartea Lebedei (Saint Saens, Fokine) solo Ana Turazashvili și Talisman (Drigo, Petipa) în duetul Anastasia Stashkevich-Viacheslav Lopatin.

După o pauză de aproximativ 20 de minute, urmează actul al doilea cu Tango (Piazzolla, Gordeev) interpretat de Ana Turazashvili și Mikhail Lobukhin, Carnavalul din Veneția (Puni, Petipa) un pas de deux cu Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, Come un Respiro (Hendel, Bigonzetti) în duetul Anastasia Stashkevich-Viacheslav Lopatin, Solo (Visotsky) cu Mikhail Lobukhin iar seara va fi închisă de Eleonora Sevenard și Denis Rodkin în celebrul pas de deux din Don Quixote (Minkus, Petipa).