Un top al celor mai bune filme lansate pe marile ecrane din Romania in anul 2007 vor putea fi vizionate in perioada 8-14 februarie, la Cinema Studio din Bucuresti. Filmele au fost selectate de catre critici si jurnalisti care scriu pe teme de cinema si impartite pe sase categorii: Cel mai bun film, Cel mai bun film european, Cel mai bun film romanesc, Cel mai bun actor intr-un film romanesc, Cea mai buna actrita intr-un film romanesc si Cel mai bun regizor roman.

Potrivit Rompres, in debutul evenimentului va avea loc o seara de gala, programata pe 8 februarie, cand va fi acordat trofeul "Best Film Fest 2007" castigatorilor din fruntea celor sase topuri.

Cu acest prilej, in holul cinematografului Studio, va fi vernisata expozitia cu trofeele obtinute in 2007 de cinematografia romana - 89 de premii pentru cineasti. Este cel mai bogat palmares din istoria cinematografiei romane. Organizatorii asigura publicul ca va putea vedea si trofeul "Palme d'Or" cu care a fost distins filmul lui Cristian Mungiu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".

Expozitia va fi deschisa pentru public pe toata perioada saptamanii "Best Film Fest 2007". O societate specializata va asigura protectia trofeelor pe perioada 8 - 14 februarie.

La gala vor fi prezentate si date statistice referitoare la piata de cinema din Romania in 2007. Se vor proiecta in avanpremiera trailere ale filmelor importante care se vor lansa in 2008. De asemenea, va fi proiectat filmul regizorului Radu Jude "Lampa cu caciula" - cel mai premiat scurtmetraj romanesc al anului 2007. In incheierea serii de gala, va fi prezentat filmul "Legiunea straina", regizat de Mircea Daneliuc.