Vineri, 1 iunie 2018, de la ora 17.00, pe Aerodromul Bănești Prahova, va avea loc un eveniment de lansare de carte mai putin obisnuit. O carte dedicata copiilor care spune una dintre cele mai frumoase povești despre împlinirea dorințelor: "Iacării acrobați - Povestea unui vis" de Alina Bâltâc. Volumul, aparut la editura Curtea Veche, este ilustrat de Yanna Zosmer.

Iacrii acrobai - Povestea unui vis, de Alina BâltâcFoto: Editura Curtea Veche

Bazată pe povestea adevărată a trei piloți acrobați, cartea ne poartă pe urmele unui vis împărtășit de niște copii isteți și curioși. Visul lor s-a împlinit pentru că s-au încăpățânat să nu renunțe și au acceptat că transformarea dorinței în realitate presupune efort și disciplină.

Ei au avut curajul de a crede că zburând vor fi la fel de fericiți ca păsările cerului.

Autoarea textului, Alina Bâltâc, este jurnalistă, traducătoare și este fascinată de literatura română medievală. Povestea Iacărilor este prima ei carte pentru copii. Yanna Zosmer se joacă dintotdeauna cu culorile. În prezent, ilustrează cărți pentru copii și coperte, îmbinând astfel dragostea pentru cărți cu cea pentru desen.

Participanții la eveniment vor putea asista și la un antrenament aviatic sustinut de cei trei piloți care compun echipa "Iacării Acrobați": Ioan Postolache (cap formaţie Iacării Acrobaţi), Dan Ştefănescu (aripă dreapta Iacării Acrobaţi), şi Dan Conderman (aripă stânga Iacării Acrobaţi).