Expoziţia "Comorile Egiptului Antic", care reuneşte peste 300 de exponate conţinând artefacte originale ce oglindesc etapele de dezvoltare a civilizaţiei egiptene, va fi deschisă miercuri 21 martie, la Biblioteca Naţională a României (spațiile Symposium și Euphoria, parter). Printre exponate se numără: masca faraonului Tutankhamon, un fragment de sarcofag autentic, bijuterii, foi de papirus, ushabti-uri sau amulete care însoţeau defuncţii în viaţa de apoi.

Comorile Egiptului AnticFoto: Afis expozitie

Artefactele vor fi expuse în două săli de la parterul Bibliotecii Naţionale a României şi sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea.

Colecţia formată dintr-un număr impunător de exponate a fost pregătită de o echipă de 50 de specialişti în domeniu - egiptologi, antropologi, istorici, arhitecţi şi designeri, iar artefactele expuse provin fie din colecţii private, fie sunt capodopere reproduse de experţi în cultura antică.

Peste un milion de oameni din Europa și din America Latină au vizitat această expoziție.

Expoziția Comorile Egiptului Antic rămâne deschisă la Biblioteca Națională a României în perioada 21 martie – 21 iunie 2018, de luni până duminică, între orele 10:00-19:00.

Biletele vor fi disponibile atât la sediul Bibliotecii Naționale a României, cât și online, în rețeaua Eventim (http://www.eventim.ro/ro).

Copiii sub 6 ani beneficiază de gratuitate. Pentru restul de grupe de vârstă, prețul biletelor este cuprins între 20-45 lei. Grupurile mai mari de 10 persoane beneficiază de reducere.