La cea de-a XIX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Palm Springs din California, care se desfasoara in perioada 3-14 ianuarie, sunt prezente trei productii cinematografice romanesti. "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu, "California Dreamin' (nesfârşit)" de Cristian Nemescu si "Reconstituirea" de Lucian Pintilie vor participa la editia din acest an a festivalului care reuneste circa 230 de productii din 65 de tari, informeaza site-ul oficial al festivalului.

Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" regizat de Cristian Mungiu si propus pentru nominalizare la Oscar, la sectiunea filme straine, va fi prezentat, potrivit programului festivalului, pe 4 si 7 ianuarie 2008, proiectiile avand loc la Cinema Palm Springs Regal 9 si respectiv Annenberg Auditorium.

Filmul lui Cristian Nemescu, "California Dreamin' (nesfarsit)", face parte din sectiunea "World Cinema Now" si va beneficia si el două proiectii, programate pe 4 si 5 ianuarie, la acelasi Cinema Palm Springs Regal 9. Filmul "California Dreamin’ (nesfarsit)" (2006) este laureat al Premiului “Un Certain Regard” la Festivalul de la Cannes in 2007.

Alaturi de alte doua filme considerate capodopere ale cinematografiei romanesti, a fost selectata si pelicula "Reconstituirea", in regia lui Lucian Pintilie, film realizat in anul 1968. Filmul a fost selectat pentru sectiunea "Comori de arhiva" si va fi proiectat pe 11 ianuarie 2008. Filmul "Reconstituirea" va fi prezentat în festival de istoricul de film Milos Stehlik.

Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs a fost deschis printr-un spectacol de gala in care a fost prezentat filmul "Then She Found Me", în regia lui Helen Hunt.