Ministrul Culturii, Corina Suteu, a anuntat joi ca 17.000 de persoane au donat in campania de strangere de fonduri pentru 'Cumintenia Pamantului', subliniind ca scopul acestui demers este acela de a face oamenii constienti de participarea la actul cultural. Pana pe data de 15 iulie a fost stransa suma de 306.773 de euro in cadrul campaniei pentru achizitionarea operei lui Brancusi, potrivit Agerpres.

Cumintenia PamantuluiFoto: Mediafax

"Din punctul meu de vedere, cel putin campania 'Cumintenia Pamantului' este (...) despre participare, este despre participarea la actul cultural. Cu cat mai mult lume va dona, cu atat mai mult constiinta despre importanta acestei participari va progresa in interiorul societatii", a adaugat ministrul.

"De cand a inceput campania si pana acum au donat 17.000 de persoane", a mai spus Corina Suteu, remarcand ca doar la festivalul Electric Castle, care a avut loc weekendul trecut, in judetul Cluj, au donat aproape 8.000 de persoane.

Potrivit paginii de Facebook dedicate campaniei, din suma totala de 306.773 de euro, 165.868 de euro au fost donati prin transfer bancar, 104.222 de euro pe platforma www.brancusiealmeu.ro si 36.683 de euro pe platforma eMag.

Exista mai multe modalitati prin care romanii pot dona pentru achizitia operei: direct prin intermediul site-ului campaniei, www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din Romania, eMag, unde romanii pot cumpara virtual, pe www.emag.ro, "Cumintenia pamantului", donand astfel in conturile campaniei pentru achizitia operei lui Constantin Brancusi; virand lei, euro si dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, in conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de catre bancile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.

Campania de subscriptie publica "Brancusi e al meu" are ca tinta strangerea sumei de 6 milioane de euro din donatii publice pana la sfarsitul lui septembrie. Acestei sume i se adauga 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brancusi sa intre in proprietatea statului, dupa achizitionarea de la proprietarii sai actuali.