Expozitia 'Emotia Balcicului' vernisata la Elite Art Gallery

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 3 martie 2016, 15:11 Actualitate | Cultură

Expozitie 'Suvenir de Martie'
Foto: Ellite Art Gallery
În perioada 7 - 21 martie, la Elite Art Gallery este deschisa expoziţia personală aniversară a artistului Corneliu Drăgan-Târgovişte, intitulată „Emoţia Balcicului”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 7 martie, ora 18.00.

În pragul primăverii şi în preajma sărbătorilor dedicate femeii, evenimentul organizat oferă publicului un Suvenir de Martie încărcat de emoţie. Întrucât vernisajul se ţine în ajunul Zilei Internaţionale a Femeii, în cadrul evenimentului se va organiza o tombolă dedicată doamnelor şi domnişoarelor. În urma extragerii pictorul va oferi trei lucrări de acuarelă, realizate și dedicate cu precădere acestui eveniment. Expoziţia reuneşte peisaje, flori şi naturi statice ce reuşesc să transmită prin măiestria execuţiei o frumuseţe sublimă.

„Criticile scrise de-a lungul anilor plasează numele pictorului Corneliu Drăgan-Târgovişte sub semnul unui acuarelist de excepţie. Lucrările încărcate de emoţia Balcicului poartă misterul unor transparenţe la graniţa dintre văzut şi nevăzut sau realitate şi poezie. Lumina care se strecoară printre picăturile de apă se aşterne pe hârtie în manieră impresionistă. Peisajul, cu o sporadică prezenţă a figurativului, traduce intensitate artistică și încărcătura cromatică a unor instantanee fotografice. Detaliile reuşesc să reflecte caracteristicile arhitecturii orientale şi să creeze un stil nou, plin de fantezie, veselie şi căldură. Jocul de lumini care se aşterne pe cornişe, calcane impresionante, decoraţiuni sculptate şi ferestre transmit atmosfera feerică a Coastei de Argint. Peisajul citadin însoțit de întinderi cu o natură luxuriantă reflectă o semisolitudine populată cu oameni ușor de zărit, cu o rețea de drumuri și case desprinse parcă de terestru. Această poezie picturală, cu elemente împrumutate din pictura olandeză din secolul al XVIII-lea prezintă marea calmă sau răvășită în preajma țărmului cu o natură îmbelșugată sau a portului aglomerat  de bărcile pescarilorˮ.  (Ana Neagoe, curator)

Corneliu Drăgan-Târgovişte s-a născut pe data de 3 martie 1956 la Bucureşti. Artistul a făcut studii libere de pictură cu maestrul Horea Cucerzan şi desen cu sculptorul Iorgos Iliopolos. Începând cu anul 1981 artistul se remarcă pe plan naţional şi internaţional ca grafician, scenograf  şi acuarelist de succes. În anul 2012 Corneliu Drăgan-Târgovişte participă la Shanghai Zhujiajiao Internaţional Watercolour Biennial  din China iar în anul 2013 devine membru internaţional al Societăţii de Acuarelă din Birmingham, Marea Britanie. Retrospectiv,  pe parcursul unui traseu artistic fructuos pictorul a avut numeroase expoziţii personale şi de grup, în ţară şi străinătate, având de asemenea lucrări în colecții din România şi din afara ţării.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 7-21 martie 2016, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București


Citeste mai multe despre   
[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

405 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică