Soprana Elena Moșuc revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti joi, 3 martie, de la ora 19:00, într-o reprezentație specială a operei „La Bohème” („Boema”) de Giacomo Puccini, în care va interpreta rolul Mimì, avându-l ca partener de scenă pe tenorul invitat Daniel Magdal (rolul Rodolfo), informeaza ONB.

Soprana Elena MosucFoto: Opera Nationala Bucuresti

Una dintre cele mai de seamă soprane românce ale ultimelor decenii şi artist onorific al Operei Naţionale Bucureşti, soprana Elena Moşuc a obţinut recent succese răsunătoare în roluri precum Marguerite din „Faust”, Amina din „La Sonnambula”, Liù din „Turandot”, Mimi în „La Bohème” şi Maria Stuarda din opera omonimă la Deutsche Staatsoper Berlin. De asemenea, a avut interpretări remarcabile în rolul Violetta din „La traviata” (regia Franco Zeffirelli, New Israeli Opera), în rolul titular din „Lucia di Lammermoor” la Thessaloniki (regia Renata Scotto) şi Théâtre Capitole din Toulouse, în rolurile Elvira (Wiener Staatsoper), Micaëla (Arena din Verona), Gilda (Teatro Regio di Parma, Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper München, Teatro Verdi Trieste), Zerbinetta, Regina Nopţii, Medora din „Il Corsaro”, Donna Anna din „Don Giovanni” la New National Theatre Tokio etc. A primit, de-a lungul timpului, numeroase distincţii, dintre care amintim „Europäische Förderpreis für Musik” (noiembrie 1993); Premiul „Bellini d'Oro” (Catania, sfârşitul anului 1995); „Premio Zenatello di Verona” (2002); „Premio Verdi di Modena” şi „Premio Verdi di Verona” (2004). În anul 2005, ca recunoaştere a meritelor sale excepţionale, i-a fost acordat în România titlul de „Ofiţer al Artelor”, iar în 2009 i s-a decernat Premiul „Lina Pagliughi: Siola d’oro”, oferit de asociaţia criticilor din Italia, fiind prima artistă de origine română laureată a acestui premiu. Tot în 2009 a obținut titlul de Doctor în muzică la Universitatea de Muzică din București.

Operă în patru acte de Giacomo Puccini 'La bohème' are un libret semnat de Giuseppe Giacosa şi Luigi Illica (după romanul „Scènes de la vie de bohème” de Henri Murger)

Din distribuţia reprezentaţiei din data de 3 martie 2016 fac parte:

Rodolfo: Daniel Magdal (invitat)

Mimì: Elena Moşuc (invitată)

Musetta: Simonida Luţescu

Marcello: Florin Simionca

Schaunard: Valentin Vasiliu

Colline: Marius Boloș

Benoît: Mihnea Lamatic

Alcindoro: Mihnea Lamatic

Vameşul: Adrian Ionescu

Parpignol: Constantin Negru

Dirijor: Vlad Conta

Regia: Ionel Pantea

Decoruri: Ştefan Caragiu

Costume: Liliana Cenean

Maestru de cor: Stelian Olariu

Maestru cor de copii: Smaranda Morgovan

Asistent de regie: Irina Furdui

Asistent maestru de cor: Daniel Jinga