A doua zi de Bookfest Targu-Mures are in program lansari de maxim interes: seful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, Florian Bichir si Alexandru Cistelecan vin sa vorbeasca despre cateva dintre cele mai asteptate volume din oferta Salonului de Carte - Primul Pas, de Klaus Iohannis (editura Curtea Veche Publishing), Atentat la Maresal - Olanesti, 28 iulie 1944, Ion Antonescu - tinta parasutistilor sovietici si Razboi in eter, de semnate Florian Bichir (editura RAO) si Fernando Pessoa, o (cvasi) autobiografie, de Jose Paulo Cavalcanti Filho (editura EIKON).

Urmatoarele doua zile de Bookfest Targu-Mures sunt pline de evenimente cu unii dintre cei mai cunoscuti autori ai momentului, dintre care ii amintim pe Horia-Roman Patapievici, Adriana Saftoiu, Dan C. Mihailescu, Adina Rosetti, Sega, Ion Muresan, Alexandru Cistelecan si Virgil Todeasa.

Programul Bookfest Targu-Mures pentru week-end este:

  • vineri, 5 iunie: 10:00-20:00;
  • sambata, 6 iunie: 10:00-20:00;
  • duminica, 7 iunie: 10:00-20:00.

Cele mai importante edituri din Romania s-au pregatit pentru aceasta editie cu o oferta bogata ce cuprinde mii de titluri, aparitii noi si bestselleruri, carti cu vanzari record in Romania si strainatate, multe dintre ele listate cu reduceri cuprinse intre 10% si 70%. Printre editurile prezente se numara Humanitas, Nemira, Litera, Scoala Ardeleana, RAO, Polirom, Eikon, Niculescu si Corint.

Oferta editiei din acest an cuprinde volume ca Primul pas de Klaus Iohannis, "Cronica de Cotroceni" de Adriana Saftoiu, Supunere de Michel Houellebecq, Partea nevazuta decide totul de Horia-Roman Patapievici, "Ce-mi puteti face, daca va iubesc!?" Eseu confesiv despre Ioan Alexandru, de Dan C. Mihailescu, Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal, de Sega, Acum stiu cine sunt. Insemnari si aduceri aminte, de Grigore Lese, Spion pentru eternitate: Frank Wisner, de George Maior, Triburile. O patologie a politicii romanesti de la revolutie la generatia Facebook, de Vasile Sebastian Dancu si Noi vorbim, nu gandim. Noua colectie de perle romanesti de Radu Paraschivescu.

Pana duminica seara, publicul Bookfest Targu-Mures este asteptat cu o agenda ce atrage atentia prin temele propuse si lista lunga de personalitati confirmate pe lista vorbitorilor. Vizitatorii sunt invitati in fiecare zi la lansari ale noutatilor editoriale care s-au bucurat de mare succes la editia internationala Bookfest de la Bucuresti, sesiuni de autografe, dezbateri si intalniri cu marii scriitori si personalitatile din alte domenii ale vietii publice romanesti. Concertele cu Grigore Lese si trupa Trei Parale, cinematograful de arta Bookfest, care va aduce pe ecranul Bookfest si pelicula Aferim!, sesiunile interactive pentru copii vor imbogati agenda acestei editii. Pe toata durata Bookfest, accesul la Salonul de Carte si la evenimentele din program este gratuit.

Sambata, 6 iunie, de la 12:30, Horia-Roman Patapievici isi va prezenta cartea de eseuri Partea nevazuta decide totul si va participa la lansarea volumului OPERE I. Poezii 1908-1920, de Ezra Pound. Dan C. Mihailescu isi va lansa la ora 14:30 cartea "Ce-mi puteti face, daca va iubesc!?" Eseu confesiv despre Ioan Alexandru, cu participarea Lidiei Bodea, director general Editura Humanitas.

La ora 11:00, este programat un atelier interactiv pentru copii pornind de la cartea Domnisoara Poimaine (editura Curtea Veche Publishing) de Adina Rosetti, iar la 16:00, Sega, autorul cartii Namaste. Un roman de aventuri spirituale in Nepal, va vorbi despre proiectul umanitar de strangere de fonduri prin vanzarea cartii sale, proiect demarat pentru victimele cutremurului din 25 aprilie din Nepal.

Cartea lui Michel Houellebecq care a starnit multe controverse, Supunere, va fi lansata la ora 15:30, la eveniment urmand sa participe Lidia Bodea si Denisa Comanescu, director general Editura Humanitas Fiction. In aceeasi zi, Grigore Lese isi va lansa la ora 17:00 volumul de memorii Acum stiu cine sunt. Insemnari si aduceri aminte.

Lansari si discutii pe teme incitante

Campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2014 va face subiectul unei dezbateri programate astazi, 5 iunie, la ora 17:00, la care vor fi prezenti consilierul prezidential Dan Mihalache, Iren Arsene, director editura Curtea Veche Publishing si profesorii Alexandru Radu si Daniel Buti. Punctul de plecare al discutiei vor fi volumele Primul Pas, de Klaus Iohannis (editura Curtea Veche) si Romania - intre lucrul bine facut si marea unire, de Alexandru Radu si Daniel Buti (editura ProUniversitaria).

Atentia va fi indreptata din nou spre Palatul Cotroceni duminica, la ora 11:00, cand fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu isi va prezenta bestsellerul Cronica de Cotroceni (editura Polirom), volum aparut deja intr-un nou tiraj. Alaturi de autoare, la eveniment va fi prezent scriitorul si publicistul Alexandru Cistelecan.

Tot duminica, de la 13:30, cu ocazia lansarii volumului sau Dacopatia si alte rataciri romanesti, Dan Alexe va intra intr-un dialog cu publicul despre argumentele privind existenta unei rase superioare a dacilor care ar sta la baza civilizatiei moderne sau macar a uneia dintre cele mai importante componente ale acesteia.

In toate cele patru zile, vizitatorii vor putea participa la concursuri cu premii surpriza constand in produse promotionale si cupoane valorice oferite pentru achizitii de carti, valabile in cadrul Bookfest Targu-Mures.

Salonul de Carte Bookfest Targu-Mures este organizat de Asociatia Editorilor din Romania si Consiliul Judetean Mures.

Parteneri: BBImage, Mures Mall, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti.

Parteneri media: Europa FM, Hotnews.ro, Televiziunea Mures, Stii TV, Radio Romania Targu-Mures.

Bookfest este cel mai important salon de carte din Romania si singurul eveniment al industriei editoriale care a reusit sa capete o dimensiune internationala marcanta. Editia internationala Bookfest din acest an, organizata intre 20 si 24 mai, a primit circa 90.000 vizitatori, acestia luand parte la peste 300 de evenimente (lansari, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiectii cinematografice si evenimente interactive). Invitat de onoare al editiei 2015 a fost Cehia.