Violoniştii Liviu Prunaru şi Valentina Svyatlovskaya vor evolua pe 22 martie împreună cu ansamblul Camerata Regală la Ateneul Român, în cadrul celui de-al treilea concert din Stagiunea Regală, anunţă comunicatul Filarmonicii "George Enescu", citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, concertul propune melomanilor o incursiune în ciclul de concerte "Anotimpurile" ale compozitorilor Antonio Vivaldi şi Astor Piazzolla.

Biletele pentru concert sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. Mai multe amănunte despre concert, dar şi despre activitatea Cameratei Regale puteţi afla pe site-ul lor - www.camerata-regala.ro şi de pe pagina de Facebook a ansamblului.

Camerata Regală a fost fondată în 2009 şi se află sub patronajul principelui Radu al României. Ansamblul a colaborat cu personalităţi marcante din peisajul muzical: dirijorii Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violoniştii Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman, sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordăchescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianistul Roberto Plano, flautiştii Ion Bogdan Ştefănescu, Matei Ioachimescu. În anul 2014, la cinci ani de la înfiinţarea ansamblului, Camerata Regală a fost decorată cu medalia "Regele Mihai al României" pentru "înaltul profesionalism cu care îşi desfăşoară activitatea concertistică".

Concert-maestru într-una dintre cele mai prestigioase orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw din Amsterdam, Liviu Prunaru şi-a construit o bogată carieră internaţională în urma apariţiilor solistice alături de orchestre renumite şi a câştigării unor importante premii internaţionale.

Cariera sa solistică internaţională cuprinde colaborări cu cele mai importante orchestre din lume, precum Royal Philarmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, Orchestra National de Belgique, Orchestra Filarmonică din Atena, Orchestra Mayo din Buenos Aires, Orchestra de cameră din Indianapolis.

În anul 2010 a fost numit director artistic al Academiei Internaţionale de Muzică "Menuhin" în Elveţia.

Valentina Svytalovskaya-Prunaru a studiat la Conservatorul din Sankt Petersburg şi a susţinut mai multe concerte cu Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, în Elveţia, Marea Britanie şi Germania.

Din anul 2007, artista este membră a renumitei orchestre Royal Concertgebouw din Amsterdam.

Stagiunea Regală este un nou proiect demarat de Camerata Regală, proiect ce va aduce în faţa publicului artişti de talie internaţională, interpretări de referinţă şi va oferi acestuia ocazia să se bucure de sunetul unic al unor instrumente de colecţie, foarte rare, precum Antonio Stradivari, Giuseppe Guarneri del Gesu, Andrea Amati, Giovanni Battista Guadagnini.