ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, organizatorul celei de-a VI-a editii a Festivalului International de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, care are loc în perioada 29 mai -1 iunie, a pregătit pentru publicul bucurestean o surpriză de proportii: celebrul teatru Shakespeare’s Globe aduce în Capitală o versiune inedită a binecunoscutei piese „Hamlet“.

HamletFoto: ArCuB

Shakespeare’s Globe Theatre este renumit pentru activitatea pe care o desfăsoară cu scopul de a promova operele shakespeariene în întreaga lume si de a readuce permanent în atentia iubitorilor de teatru informatii legate de viata marelui dramaturg si de epoca pe care a ilustrat-o.

Spectacolul „Hamlet“, în varianta în care se va juca la B-FIT, face parte din turneul Globe to Globe, pe care teatrul londonez îl desfăsoară în prezent pe întreg mapamondul. Început în aprilie 2014, turneul durează până în aprilie 2016, timp în care actorii angrenati în acest proiect vor ajunge pe toate continentele, fiind astfel adevărati ambasadori ai operei shakespeariene.

Cei ce doresc să vadă o nouă abordare a piesei „Hamlet“ sunt invitati în Piata Sf. Anton, vineri, 30 mai, de la ora 20:00, sau sâmbătă, 31 mai, de la orele 15:00 si 20:00, pentru a urmări un spectacol montat într-o versiune neconventională.

În aceste zile, în care se desfășoară B-FIT in the Steet!, principalele zone din centrul Bucurestiului - Piata Unirii, Piata George Enescu, Piata Universitătii, Parcul Cismigiu si Centrul Istoric – vor deveni „scene“ ale unor spectacolele atractive, sustinute de peste 230 de artisti din 9 tări, precum Australia, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Belgia, Italia, Olanda, Franta si România.

Informatii despre trupele participante, înregistrări video de la edițiile anterioare, fotografii și caietul program sunt disponibile pe site-ul festivalului http://www.bfitfestival.arcub.ro/ sau pe www.arcub.ro .

De asemenea, cei ce doresc să vadă fotografii de la edițiile anterioare ale festivalului B-FIT in the Street! pot vizita punctul de informații amenajat în Piața Universității, unde pot obține caietele program ale evenimentului, precum și toate detaliile de care despre eveniment.