Mogosoaia ClasicFest ... ansambluri si lucrari inedite
În prima seară, clarinetistul Emil Vişenescu şi Cvartetul ArtMusik, alcătuit din solişti instrumentişti ai Filarmonicii „George Enescu”, organizatorii vă propun opusuri care vor răsuna pentru prima dată în ţara noastră: cvintete cu clarinet de Meyerbeer, Busoni şi Respighi.
A doua zi, duminică 11 mai, de la ora 17, programul continua cu un recital inedit sustinut de Duo Jaya alcătuit din violonceliştii Ella Bokor şi Mircea Marian. Aceştia vă propun de asemenea noutăţi sonore pentru scena românescă, semnate de Couperin, Haydn, Cervetto şi Barrière.
Clarinetistul Emil Vişenescu este solist instrumentist în orchestra Filarmonicii George Enescu. A obţinut numeroase premii la concursuri desfăşurate în ţară, dar şi în Elveţia, a susţinut concerte ca solist al Filarmonicilor din Constanţa, Ploieşti, Satu Mare, Craiova, Târgovişte, Giurgiu, Bucureşti, al Orchestrelor Radio, dar a fost invitat ca solist şi al ansamblurilor simfonice din Biel, Berna şi al ansamblului Ludus. Cu formaţii ca Trio Mozaic, Profil, Pro Contemporania, a fost invitat pe scenele unor prestigioase festivaluri: Festivalul George Enescu, Festivalul Muzicii Noi, Festivalul Toamna varşoviană.
Cvartetul ArtMusik, este alcătuit din valoroşi solişti instrumentişti ai Filarmonicii “George Enescu”. Violoniştii Marius Bîclea şi Emil Stegar, violistul Florin Matei şi violoncelistul Dan Joiţoiu fac parte şi din Orchestra de Camera a Filarmonicii “G. Enescu“ şi din Orchestra “Virtuozii” din Bucuresti, au o bogata activitate artistica, susţinând concerte pe majoritatea scenelor românesti, dar si in orase cu traditie din Europa, America de Sud sau Japonia.
Duo Cello Jaya este alcătuit din violonceliştii Ella Bokor şi Mircea Marian. Ei sunt absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, discipoli ai maestrului Marin Cazacu. Duo Cello Jaya s-a format, într-o altă componenţă, la cursurile de vară ICon Arts de la Cisnădie, în anul 2008. De atunci formaţia a susţinut recitaluri la Ateneul Roman, Casa Universitarilor, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Muzeul Taranului Roman, Biserica Fortificata din Cisnadie, recitaluri în cadrul Festivalului de Muzica Contemporana ICon Arts, a proiectului Lunaria de la Biblioteca Centrala Universitară şi a avut apariţii în emisiuni de televiziune.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic.

VIDEO Autostrada la care se lucrează de peste șase ani / „Ritmul de lucru este descurajant. Perspectiva să se circule în 2021, tot mai puțin probabilă”
Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri