Veniti marti, 29 aprilie, ora 19.00 la Libraria Humanitas de la Cismigiu pentru a dicuta despre scriitorul american Kurt Vonnegut impreuna cu Alina Purcaru, editor Bookaholic.ro, Alexandra Rusu, editor Booktopia.ro, Alexandra Coliban, traducatoarea volumului, Andreea Rasuceanu, critic literar si redactor Humanitas Fiction. Lectura de Andrei Runcanu. Moderatorul intalnirii este Denisa Comanescu, director editorial Humanitas Fiction.

Tabachera din Bagombo, un nou volum de povestiri Kurt VonnegutFoto: Hotnews

Subiectul intalnirii il reprezinta povestirile favorite ale lui Kurt Vonnegut din anii de după război cuprinse în volumul „Tabachera din Bagombo“.Uneori extravagante, alteori absurde, de cele mai multe ori amuzante, tandre chiar şi atunci când sunt triste, povestirile din volumul de faţă vorbesc despre momente de criză din viaţa unor oameni obişnuiţi, cu un umor mai ales amar, cu ironie fină, dar şi cu profundă înțelegere pentru dramele mărunte ale acestora.

Kurt Vonneguts-a născut la 11 noiembrie 1922 la Indianapolis, într-o familie cu rădăcini germane. Studiază chimia şi biologia la Cornell University şi Carnegie Institute. În 1942 se înrolează în armată. Luat prizonier la Dresda, în 1945, este supravieţuitor al bombardamentului asupra oraşului, experienţă atroce care îi inspiră romanul Abatorul cinci sau Cruciada copiilor: Un dans obligatoriu cu moartea (1969). Întors în America, Vonnegut îşi reia studiile, de această dată în antropologie. Între anii 1946 şi 1950 lucrează la compania General Electric, postură satirizată în primul său roman, Pianul mecanic (1952; Humanitas, 2006). Din acelaşi an, Kurt Vonnegut se dedică în exclusivitate scrisului.

Scriitorul american Kurt Vonnegut a fost publicat la Humanitas Fiction în colecţia "Raftul Denisei" cu următoarele volume: Pianul mecanic (2006),Bufoniada sau Gata cu singurătatea! ( 2006), Sirenele de pe Titan (2007), Bun venit printre maimuţe (2008), Puşcăriaşul ( 2009), Cutremur de timp (2009), Tabachera din Bagom

Critici literari despre Tabachera din Bagombo, un nou volum de povestiri Kurt Vonnegut

"Dincolo de situaţiile şi întîmplările relatate cu multă înţelegere pentru dramele celor nerealizaţi în viaţă sau nefericiţi în dragoste, e multă ironie în felul în care Kurt Vonnegut prezintă zbaterea umană, marile aspiraţii ale unor destine prea mărunte, micile eforturi ale celor confruntaţi cu limitele propriei condiţii. Căci, fundamental, Kurt Vonnegut este un fantezist şi un satiric, un scriitor care surprinde foarte bine tristeţea şi derizoriul condiţiei umane." (Marius Chivu, Dilema veche)

"Povestire cu povestire, titlurile culese de prin arhivele reviselor americane din anii ’50 scot la suprafaţă, majoritatea, o suită de indivizi foarte diferiţi, în general posedaţi fiecare de cîte un marasm personal, dar care au în comun faptul că, pe undeva, şi-au păstrat un fel de candoare, un mod de a privi lumea care nu s-a dezlipit cu totul de copilărie." (Alina Purcaru, Bookaholic.ro)

Clubul Cărţile Denisei

"Clubul Cărţile Denisei" vă propune întâlniri memorabile cu lumea fascinantă a ficţiuni şi care să vă inspire şi să vă facă viaţa mai frumoasă." (Denisa Comănescu)

De ce Cărţile Denisei?

Pentru că sunt cărţile căutate, citite, atent alese şi cu dragoste publicate de Denisa Comănescu.

De ce un club de carte?

Pentru că fiecare dintre noi am simtit la un moment dat nevoia să vorbim despre cartea care ne-a ţinut treji una sau mai multe nopţi.

În fiecare lună, Librăriile Humanitas vor găzdui o întâlnire cu una dintre cărţile Denisei, căreia te invităm să-i fi critic preţ de o oră - sau poate mai multe - împreună cu prietenii sau prietenele tale.

Şi cum nu putem fi singuri într-o astfel de întreprindere, în fiecare dintre aceste seri Denisa Comănescu va aşeza printre cititori şi invitaţi surpriză.

Urmăreşte evenimentul pe facebook: ttps://www.facebook.com/ClubulCartileDenisei