Intre 19 si 23 martie,la Galeria Dalles, in cadrul editiei din aceasta primavara a Kilipirim, cel mai important targ de carte cu discount, organizatorii le propun vizitatorilor o serie de evenimente: de la dezbateri care au ca public-tinta pe iubitorii de literatura, la lansari de carte dedicate celor interesati de cartile de popularizare.

Targul de carte KilipirimFoto: Galeria Dalles

Astfel, vineri, 21 martie, incepand cu ora 18:30, Editura Litera le invita pe iubitoarele de literatura la un eveniment special dedicat cartilor de dragoste: „Primavara lecturilor romantice” – o intalnire cu cele mai frumoase colectii de dragoste: Alma – Iubiri de poveste, Carti Romantice si Romantic Suspense. In cadrul evenimentului, se va discuta despre cele mai frumoase povesti de dragoste care au prins viata prin intermediul cartilor, despre autoare indragite de oamenii din lumea intreaga, dar si despre motivele care fac aceste carti atat de iubite de numerosi cititori. Fiecare persoana care va participa la intalnire va primi cartea Magia destinului de Nora Roberts si revista Libertatea pentru Femei, alaturi de o surpriza parfumata oferita de Floraria Amazon. In plus, cele mai norocoase participante vor avea sansa sa castige seturi de produse cosmetice.

Sambata, 22 martie, incepand cu ora 12.00, Editura Polirom si membrele indragitei comunitati 121.ro le dau intalnire iubitorilor de literatura la „Pranzul de lectura”, un eveniment care isi propune sa aduca in discutie dramele cotidiene ale vietii urbane. Reunit sub tema „Sa fie succesul un pact cu diavolul?”, evenimentul are ca punct de plecare romanul Razbunarea se imbraca de la Prada de Lauren Weisberger (Polirom, 2014), continuarea cunoscutului bestseller Diavolul se imbraca de la Prada. La dezbatere vor lua parte fashion designerul Lena Criveanu si Daniela Kammrath, managerul 121.ro.

Tot sambata, 22 martie, de la ora 13.00, Editura Polirom organizeaza dezbaterea cu tema „Ce inseamna Literatura de azi?”, un eveniment care readuce in prim-plan volumul Literatura de azi, semnat de criticul literar Daniel Cristea-Enache (Polirom, 2013). La dialog, alaturi de autorul volumului, vor mai participa scriitoarea Nora Iuga si cunoscuta teoreticiana feminista Mihaela Miroiu.

De la ora 14.00, sambata, 22 martie, Mircea Diaconu va lua parte la Kilipirim la o intalnire cu cititorii si la o sesiune de autografe, prilejuite de aparitia romanului La noi cand vine iarna, reeditat de curand de Editura Polirom. Un roman cu unchi si matusi, cu bunici si vecini – unii ingeri protectori, altii demoni cu chip uman –, in care un suflet inocent ne arata ca binele din oameni poate invinge si in cele mai intunecate vremuri. Alaturi de scriitor, la eveniment va participa si criticul Bedros Horasangian.

Si scriitoarea Tatiana Niculescu Bran se va intalni cu cititorii in cadrul editiei din aceasta primavara a targului de carte Kilipirim: sambata, 22 martie, incepand cu ora 15.00. Evenimentul, la care scriitoarea ii va avea alaturi pe criticul literar Daniel Cristea-Enache si pe antropologul Vintila Mihailescu, este prilejuit de aparitia romanului Povestea domnitei Marina – un volum care este pe cale sa devina un bestseller, asemeni celorlalte carti semnate de cunoscuta autoare.

Sambata, 22 martie, de la ora 16.00, echipa Bookaholic ne propune o discutie despre literatura si lectura, cu tema „Dependenta de carti se trateaza cu carti”. Cum ar fi cel mai bine sa citim un text sau altul pentru a beneficia pe deplin de tot ceea ce are el de oferit?, Cate modalitati de lectura exista si care sunt cele mai potrivite pentru a citi fictiune?, La ce te uiti cand deschizi o carte?, Dar un roman sau un volum de poeme?, Cum vezi dincolo de cuvinte?, Cum simti un text? – acestea sunt doar cateva dintre intrebarile care isi vor gasi raspuns la evenimentul organizat in cadrul targului de carte Kilipirim.

Tot sambata, 22 martie, incepand cu ora 17.00, Editura Univers ii invita pe iubitorii de carte la o discutie pe tema „Placeri vinovate: carti mici si carti mari”, un eveniment la care se vor alatura si membrii echipei Hyperliteratura.

„Astrologia, intre radacinile antice si utilitatea moderna” – aceasta este tema dezbaterii care va avea loc sambata, 22 martie, incepand cu ora 18.00, la Kilipirim. Evenimentul este organizat de Editura Polirom, cu participarea Mihaelei Dicu, cunoscut astrolog profesionist, autoare a volumelor Astrologie orara si Numerologie practica, si Dan Ciubotaru, presedintele Asociatiei Astrologilor din Romania.

La etajul Salii Dalles, in cadrul Festivalului de Spiritualitate si Terapii Complementare ‘A Noua Dimensiune’, vizitatorii vor putea achizitiona carti si produse ezoterice sau pot participa la programul permanent de conferinte pe teme generale de dezvoltare personala sau tehnici de imbunatatire a calitatii vietii.