Scriitoarea si jurnalista Elena Vladareanu (in calitate de mama), impreuna cu regizorul si jurnalistul Robert Balan (in calitate de tata) planuiesc un spectacol intitulat "Habemus bebe" in aceasta primavara. Pentru a strange cei 3000 de euro necesari productiei, ei au lansat o campanie de strangere de fonduri. Dan Perjovschi pune si el umarul. 485 de euro deja s-au strans si mai sunt 21 de zile.

AfisFoto: www.we-are-here.ro

Elena Vladareanu povesteste: "Mult timp dupa ce am nascut nu m-am mai gandit la literatura, desi ea era undeva acolo. Cand ramaneam pentru cateva minute singura incercam sa verbalizez ceea ce mi se intampla, dar curand mi-am dat seama ca este imposibil. Nici un cuvant, nici un singur cuvant nu poate descrie ce se intampla cu mine atunci cand imi tineam fetita in brate.

Sau cand statea la san. Sau cand o priveam minute in sir in timp ce dormea. Sau cand ii tineam talpile lipite de obrajii mei. Ce a ajuns in cuvinte sunt eu. Cu shimbari, cu frustrari, cu ezitari, confuza, neincrezatoare, apucata, panicata, nedormita, cu burta, instinctuala, citind tot mai multe despre nutritie si cresterea copilului si punandu-mi tot mai multe intrebari - de fapt, variante la "oare fac bine ce fac?"

Este cel mai personal si, in acelasi timp, cel mai politic text pe care l-am scris vreodata. Asta si pentru ca maternitatea, pe langa toate lucrurile cunoscute sau mai putin cunoscute, dar la care intr-un fel sau altul ma asteptam, m-a pus si in situatia de a ma confrunta cu limitele corpului meu si cu statutul meu artistic (sau social, ca sa nu sune atat de pretentios). Adica, ce mai pun acum dupa "Elena Vladareanu"? Mamica?

E suficient pentru mine? As vrea mai mult? Imi permit sa fac mai mult? E drept fata de copil ca eu sa-mi folosesc timpul si pentru altceva care sa nu intre in schema alaptat-joaca-activitati? Cum ma impac cu faptul ca biroul si laptopul si cartle au fost inlocuite rapid de blatul de bucatarie, aragaz si oale?"

Proiectul se gaseste pe platforma We Are Here aici.

Donatiile pleaca de la 5 euro. Cei care doneaza 15 euro vor primi cate un exemplar cu autograful autorului din "Cartea de activitati si colorat cu desene de Dan Perjovschi". "Habemus bebe" e produs de Compania Art No More, iar cele trei personaje vor fi interpretate de actrite care sunt si mame. Premiera va avea loc in luna aprilie, in Bucuresti.