Prim-vicepresedintele democrat-liberal Catalin Predoiu ii cere public premierului Victor Ponta sa opreasca "imediat" proiectul de comasare a Muzeului Taranului Roman cu Muzeul Satului. Intr-o scrisoare deschisa adresata sefului Executivului, Predoiu isi manifesta ingrijorarea si indignarea fata de "derapajele grave pe care le aveti in ultima perioada de la valori si interese fundamentale ale Romaniei." Democrat liberalul vorbeste si despre intentia premierului de a-l numi, prin ordonanta de urgenta, pe Valentin Nicolau in in fruntea TVR, actiune pe care o echivaleaza cu "reinstalarea epocii Adrian Nastase in Televiziunea Romana, o epoca a coruptiei si a tiraniei politice".

  • Vezi mai jos scrisoarea deschisa catre Victor Ponta semnata de Catalin Predoiu

Domnule Prim-Ministru Victor Ponta,

Va scriu cu ingrijorare si indignare in legatura cu derapajele grave pe care le aveti in ultima perioada de la valori si interese fundamentale ale Romaniei.

Dupa ce ati comandat alaturi de Crin Antonescu slabirea Codului Penal ca sa protejati coruptii, distrugand astfel credibilitatea externa a Romaniei, intentionati acum sa distrugeti un simbol national si o comoara turistica a Capitalei.

Va cer public sa opriti imediat proiectul de comasare a Muzeului Taranului Roman cu Muzeul Satului. Nu exista niciun argument ca sa procedati astfel. Va informez, in cazul in care nu v-ati documentat in prealabil, ca Muzeul Taranului Roman este dedicat spiritualitatii romanesti, iar Muzeul Satului este dedicat etnologiei romanesti.

De asemenea va cer sa ne explicati tuturor ce aveti de gand sa faceti cu acea cladire si de ce sunteti atat de hotarat sa desfiintati singurul muzeu din Romania care a primit premiul pentru Muzeul European al Anului, distinctie care a atras un numar foarte mare de turisti straini in Romania. Aveti cumva un proiect imobiliar din care sa scoateti bani pentru partid? Aveti vreun plan pentru terenul pe care se afla amplasat Muzeul Taranului Roman in plin centrul capitalei?

Muzeul Taranului Roman a fost infiintat in anul 1906 sub patronajul regelui Carol I si evacuat din cladire in anul 1953 pentru a gazdui Muzeul Lenin - Stanin, care a devenit mai tarziu Muzeul Partidului Comunist.

Ceea ce faceti dumneavoastra acum seamana foarte mult cu actiunea din 1953. Va cer sa opriti acest demers si sa opriti procesul de distrugere al valorilor nationale!

In ceea ce priveste conducerea TVR, intentia dumneavoastra de a-l numi prin ordonanta de urgenta, in fruntea acestei institutii pe dl.Valentin Nicolau echivaleaza cu reinstalarea epocii Adrian Nastase in Televiziunea Romana, o epoca a coruptiei si a tiraniei politice.

Iata de ce, va solicit public sa nu emiteti o astfel de ordonanta si sa procedati in spiritul legii si al bunului simt.

Cu speranta ca ratiunea va triumfa in cele din urma,

Catalin Predoiu