Vineri, 8 noiembrie si sambata 9 noiembrie, doua zile de spectacole de teatru, concerte si expozitii cu: Horatiu Malaele, Jak Neumann, Katia Pascariu, Nucu Pandrea si Romeo Ioan. Cu ocazia lansarii Electric Theatre, publicul timisorean este invitat pe parcursul a doua zile sa se lase electrizat de cateva spectacole de prima clasa.

Electric Theatre TimisoaraFoto: Afis

Gandit ca un spatiu de interactiune intre oameni, Electric Theatre isi asteapta atat publicul cat si artistii din toate domeniile culturale sa se alature acestei provocari.

In cadrul acestui proiect se vor organiza spectacole de teatru, concerte, recitaluri, expozitii, workshopuri, dezbateri, conferinte de presa, toate astea intr-un spatiu construit la cele mai inalte standarde.

“Electric Theatre este dovada clara ca arta transforma diversitatea umana intr-un ideal spre care tindem si depaseste orice granite teritoriale. Indraznim sa va oferim garantia ca este un moment unic, de care, cu siguranta va veti aminti cu placere” spune actrita Andreea Hulughiuc – unul din creatorii Electric Theatre.

In cadrul aceluias spatiu, veti gasi un café bar, gandit ca o contnuare a ideii de socializare, interactiunie intre public si artisti, deschis in fiecare zi intre orele 09;00 – 02:00.

TEATRU

One man Show – “Sunt un orb” - Horatiu Malaele

Artistul priveste intr-o maniera proprie opera unor mari poeti romani: Marin Sorescu, George Toparceanu, Nichita Stanescu, Emil Brumaru, Grigore Vieru, Adrian Paunescu si altii.

Alaturi de poezie, veti regasi umorul lui Malaele presarat cu muzica, teatru si multa, multa improvizatie.

Regia si interpretarea: Horatiu Malaele.

One-woman show "Copii rai" - Katia Pascariu

Copii rai este un text-confruntare cu sistemele care ne cresc mari, care ne invata ce ar trebui sa ne reprezinte si ce ar trebui sa fim. Care ne livreaza istoria corecta si eroii adevarati. Care transforma o pedeapsa intr-un comportament de masa. Care fac din copilaria noastra un camp minat de concurenta. Care ne transforma in lideri inainte sa ne lase sa fim copii.

O productie Teatrul LUNI de la Green Hours (2011). Text: Mihaela Michailov. Video: Cinty Ionescu. Muzica: Eduard Jak Neumann. Miscare scenica: Farid Fairuz. Scenografia: Adrian Cristea

MUZICA

Concert Jak Neuman

Saxofonist, compozitor, producator muzical, nume indispensabil in muzica de avangarda din Romania. A cantat cu Funkin Le Free 1994-1998 cu Florin Barbu, Sasi Vuscan si Levi Teleki, Golem Quartet 1995-1997 jazz modern cu Victor Miclauș, Dinu Simon ai Cristi Belei, autor al grupului Blazzaj 1998-2003 – funk conceptual social, Jazz Unit 1997-2001 jazz modern cu Lucian Ban si Vlaicu Golcea la bass si alții, Baumann Quartet 1999-2000 jazz modern cu Tavi Scurtu, Uțu Pascu si Toni Kuhn prezentat la Jazz Fest ArCuB 2000, Orient Express 1999-prezent jazz de avangarda cu Hari Tavitian, Hanno Hofer si altii cu albumul Axis Mundi 2000, AG Weinberger turneu de promovare al albumului Transylvanian Avenue, Eddie Neumann’s Day Release Encyclopaedia Brighton UK 2005, Electric Vulcans 2005-2007 funk de avangarda la Notting Hill Arts Centre London 2007, Eddie Neumann Quintet cu Spike Wells, Quentin Collins și David Whitford la ICR Londra 12 Iulie 2007, Colombo de Niro jazz alternativ cu marele Matt Darriau invitat special la festivalul IRAF International Romani Art Festival Timisoara - 2008,

Recital frunza Nucu Pandrea

Omul care a dus vestea romanilor in intreaga lume, asemeni celorlalte genii de care poporul român nu duce lipsa, vine la Timisoara la lansarea Electric Theatre "Acum 60 de ani se nastea pe meleaguri clujene un prunc. Greutatile care l-au macinat o buna parte a tineretii prevesteau ca va ajunge geniul, maestrul, „cantaretul care isi mananca instrumentul”, la propriu. Acesta este Nucu Pandrea. Maestrul care face natura si se înfioare atunci cand o frunza ajunge între buzele sale. Florile si copacii se închina în fata acestui om care încânta si ne incanta de cate ori isi face grandioasa aparitie.

Expozitie de caricaturi "Self Growing" Romeo Ioan

"M-am nascut sub zodia fecioarei, Intr-o zi de duminica acum 43 de ani. Am ajuns dupa multe cautari sa fac teatru la modul profesionist, iar intre timp am mai desenat, iar cand credeam ca e momentul, tranteam cate o expozitie. Ceea ce m-a inspirat este calatoria interstelara a Micului Print . Cea mai mare satisfactie e trupa copiilor mei de teatru . Se numeste "FIVE!" si cuprinde actuali sau fosti elevi ai scolii 21 Timisoara" spune actorul Romeo Ioan.

Programul evenimentelor:

- Vineri 8 noiembrie, ora 19:

One man Show – “Sunt un orb” - Horatiu Malaele

Expozitie Romeo Ioan

Recital Frunza Nucu Pandrea

Concert Jak Neumann

- Sambata 9 noiembrie, ora 19:00

One-woman show "Copii rai" - Katia Pascariu

Recital Frunza Nucu Pandrea

Pret bilet: 50 / seara