Galeria Ostlicht din Viena prezintă, pentru prima oară în Austria, lucrările fotografice ale lui Bryan Adams. Pe lângă cariera sa muzicală, starul rock se bucură de succes international si ca fotograf. Expozitia de la Viena – „Exposed“ – este deschisă în perioada 19.06. – 22.09.2013.

Bryan Adams: 'Exhibition' - (foto: MarcoPauer)Foto: Expozitie personala

Oameni în prim plan

Amy Winehouse, Mick Jagger, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Dustin Hoffman, Louise Bourgeois, Ben Kingsley, Pink, Michael J. Fox sau Mickey Rourke – sunt doar câteva nume celebre care au pozat pentru Bryan Adams.

Multe dintre portretele și fotografiile sale de modă au fost realizate pentru revista de fotografie „Zoo“, pe care artistul a înființat-o în 2004 la Berlin. Fotografiile lui Adams se joacă cu clișeele reprezentării unor celebrități în spațiul public – unele prezintă starurile în situații ironico-umoristice, altele în momente de intimitate. Ca o confirmare a succesului său, Bryan Adams a fost desemnat în 2002, cu ocazia Jubileului de Aur al domniei Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, să realizeze un portret al acesteia.

Bryan Adams: 'Exhibition' (foto: MarcoPauer)

Bryan Adams: 'Exhibition' (foto: MarcoPauer)

Foto: Expozitie personala

Portrete ale unor soldați răniți în război

Cea mai nouă serie de fotografii, prezentată în cadrul expoziției, este dedicată soldaților britanici răniți în Afganistan și Irak. În aceste portrete Adams reușește să surprindă mândria, umorul, voința și vitalitatea acestor oameni. Seria își propune să scoată în evidență moștenirea amară a războaielor, fiind totodată o pledoarie pentru pace.

De-a lungul timpului fotografiile lui Bryan Adams au fost publicate în reviste precum: „Zoo“, „Vogue“, „Vanity Fair“ sau „L’Uomo Vogue“.