​Atelierul artistului deschis publicului la Aiurart

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 16 aprilie 2013, 12:13 Actualitate | Cultură


Mihai Zgondoiu: "Mâna de aur a artistului"
Foto: Aiurart
Spaţiul de artă contemporană Aiurart va invita să pășiți în universul artiștilor. Începând de vineri, 12.04.2013, în fiecare zi între 15:00 și 19:00, din curtea Aiurart puteți intra direct în atelierul de lucru al artiștilor expuși. Am încercat să reproducem cât mai în detaliu spațiul creativ în care prind viață culori, idei și lucrări. Primul atelier reconstruit la Aiurart este cel al lui Mihai Zgondoiu și așteaptă vizitatori până pe 20 aprilie, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

De asemenea, sâmbătă, 20 aprilie, între orele 15:00 și 19.00, publicul poate participa la finisajul expoziției lui Mihai Zgondoiu - The Artist’s Golden Hand.

" În filmul Copilul din Macon, Peter Greenaway suprinde o societate bolnavă, sterilă pregătită să divinizeze copilul frumos, mort și sanctificat, de la despuierea lui sălbatică de podoabe și haine până la dezmembrarea sa în pasiunea irațională pentru o părticică sfântă. Dincolo de reacția indivizilor coruptibili față de multiplele fațete manipulatoare ale fragmentului corpului uman, de isteria socială, Mihai Zgondoiu urmărește, înainte de toate, o raportare la sine prin amuzament și detașare ironică. The Artist’s Golden Hand nu este doar o scanare a unei fațete a realității contemporane, ci și un demers sănătos de autoironie într-o lume în care echilibrul valoric puternic influențat de factori politici, economici, psihologici… este greu de păstrat." spune Olivia Nițiș, curator

"The Artists’s Golden Hand / Mâna de aur a artistului" lucrează direct şi ironic asupra statutului de ARTIST şi, mai cu seamă, asupra condiţionărilor pentru acest statut impuse de abilităţile antebraţelor. Meşteşugul ca o condiţia primară în actul creaţiei transformă la propriu opera vizuală, precum în legenda regelui Midas, într-un metal preţios nobil - aurul.
Paradoxul acestui proiect e de urmărit în inversarea optică şi mentală a lucrării de artă cu antebrațul artistului, suprasolicitând discursul egotic în cheie parodică şi autopersiflantă. Vom putea cerceta, astfel, identitatea artistului ideal asumată printr-o strălucitoare autoironie. Un artist ideal faţă în faţă cu practicile artei, dar şi cu meşteşugul tradiţional al acesteia, declara Mihai Zgondoiu.

Urmatorul atelier aiurart este al artistului Valeriu Șchiau | The Dream.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


313 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by