Spectacolul cu piesa Tarul Ivan isi schimba meseria, de Mihail Bulgakov (Ivan Vasilievici, titlul original al piesei) o comedie de situatie si de limbaj in regia lui Gelu Colceag va avea avanpremiera sambata 19 ianuarie, ora 19.00, la Teatrul Metropolis.

Intr-un apartament din Moscova se petrec o serie de intamplari fantastice, in centrul carora se afla inginerul Timofeev. Acesta construieste o masina a timpului, ce devine o inventie epocala, prin care oamenii isi vad trecutul si viitorul. Inginerul ,altruist si distrat, mestereste la masinarie zi si noapte, dupa care, adoarme langa aparat si viseaza neobisnuit. Si de aici incepe spectacolul propriu-zis: o spumoasa comedie de situatie si de limbaj. Scenele se imbina intr-o serie de urmariri si incurcaturi in care sunt implicate personajele principale.

Regia artistica a spectacolului este semnata de Gelu COLCEAG. din distributia spectacolului fac parte: Mircea RUSU/Doru ANA, Radu GABRIEL/Vlad CORBEANU, Marius GALEA, Mariana DANESCU, Diana CAVALIOTTI, Vlad LOGIGAN, Gabriel COSTIN, Sergiu FLESNER/Silviu DEBU, Ana Maria BERCU/Ana COVALCIUC, Eduard CARLAN, Gigi IORDACHE, Mihai PERSA, Alexandru GRADINARU, Marius DRAGUS, Emilian MARNEA, Laurentiu DRAGAN, Lucian IONESCU, Ionut EFTIMICIUC, Vlad BARZANU/ Victor TAPEANU, Cristina IONITA, Bianca POPESCU, Andreea SOVAN, Mihaela VELICU/Irina STEFAN.

Potrivit programului teatrului, avanpremiera spectacolului Tarul Ivan isi schimba meseria va avea reprezentatii si in urmatoarele zile:

Duminica 20 ianuarie, ora 11.00

Luni, 21 ianuarie, ora 19.00

Marti 22 ianuarie, ora 19.00

Miercuri 23 ianuarie, ora 19.00

Joi 24 ianuarie, ora 19.00

Pretul biletului este de 21, 60 lei.

Mihail Afanasievici Bulgakov (n. 15 mai 1891 - d. 10 martie 1940) a fost un romancier și dramaturg sovietic de origine ucraineană. Intreaga creatie a lui Bulgakov - fie ca e vorba de celebrul roman Maestrul si Margareta, de Garda alba, de Cabala bigotilor, Domnul Joudain cel scrantit sau de Ivan Vasilievici - este patrunsa de increderea in esenta pozitiva a naturii umane, in umanitatea ffundamentala care transcede in egala masura comedia si tragedia existentei.