Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti organizeaza simbata 15 decembrie si duminica 16 decembrie Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă "Florile dalbe". Aveti ocazia sa redescoperiti obiceiurile si datinile romanesti, intr-o atmosferă de basm, pe uliţele Muzeului Satului unde vor răsuna colinde şi urături, jocurile cu măşti şi căluşari.

Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă "Florile dalbe"Foto: Muzeul Satului

Atmosfera specifică sărbătorilor va fi completată de vin, cozonaci, covrigi şi colaci.

Potrivit site-ului institutiei, publicul se va putea bucura de frumuseţea datinilor şi a obiceiurilor, a costumelor populare cu întreaga lor recuzită aduse de grupurile de colindatori din diverse zone ale tarii.

Astfel, cei prezenţi în weekend la Muzeul Satului vor participa la manifestări tradiţionale dedicate sărbătorilor de iarnă precum "Capra", "Vasilca", "Moşoaiele", "Pluguşorul", "Căluşarii", "Ursul" şi "Steaua".

Aromele cozonacilor, covrigii cu sare sau susan, plăcintele cu dovleac şi mere, cârnaţii afumaţi şi brânza de oaie în cetină sunt doar câteva dintre produsele pe care organizatorii le promit vizitatorilor.

Deschiderea festivalului va avea loc sâmbătă, incepand cu ora 11.00. Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă prilejuieste si vernisajul expoziţiilor de fotografie "Portret de adolescent" şi "Marea hoinăreală" deschise in incinta muzeului.