In pragul sarbatorilor, Corul MADRIGAL, va sustine un concert extraordinar de Craciun, pe scena Ateneului Roman, pe 9 decembrie 2012, de la ora 16.00. Sub bagheta dirijorului Voicu Popescu prestigiosul cor va prezenta colinde romanesti in succesiunea originala in care au fost inregistrate pentru prima oara pe disc de vinil, in urma cu 45 de ani.

Corul Madrigal in concert la Ateneul RomanFoto: Afis concert

Totodata va fi prezentata lucrarea Navidad Nuestra pentru cor, a compozitorului latino-american, Ariel Ramirez, avand ca solisti pe Florian Costea, Mihai Carstea, Ionel Orheian, la pian Verona Maier si percutie Alexandru Atanasiu.

Corul National de Camera MADRIGAL este un simbol al maiestriei interpretative romanesti si face parte de 20 ani din Patrimoniul Cultural Universal UNESCO. Onorantul statut a fost acordat prestigioasei formație corale in 1992, la Paris, in cadrul unui eveniment festiv. In acelasi an dirijorului Marin Constantin i-a fost decernat inaltul titlu de Ambassadeur De Bonne Volonte de L’UNESCO. Distinctia se acorda personalitatilor ce isi pun talentul si notorietatea in slujba sensibilizarii opiniei publice cu privire la obiectivele UNESCO.

Corul National de Camera "Madrigal" a luat fiinta in 1963, iar pret de peste patru decenii activitatea sa a fost sinonima cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul corului. In decursul a 47 de ani cu 4100 de concerte sustinute pe cele mai mari scene din tara si strainatate, MADRIGALUL a adus aproape de sufletul publicului capodopere apartinand scolilor Renasterii Europene, interpretate in limbile originale, mari comori ale muzicii bizantine si vechi romanesti, colinde si lucrari de inspiratie folclorica, elemente din patrimoniului clasic autohton si creatii romanesti contemporane.

Concertul de Crăciun pe care Corul Naţional de Cameră MADRIGAL îl va susţine la Ateneul Român pe 9 decembrie va continua cu un turneu naţional ce va trece prin opt oraşe dupa urmatorul program:

11 Decembrie – Brasov – Sala Reduta

12 Decembrie – Ploiesti – Casa de cultura a Sindicatelor

13 Decembrie – Constanta – Casa de Cultura a Sindicatelor

17 Decembrie – Timisoara – Opera Romana

18 Decembrie – Cluj Napoca – Opera Romana

21 Decembrie – Pitesti – Casa de cultura a sindicatelor

22 Decembrie – Galati – Casa de cultura a sindicatelor

23 Decembrie – Iasi – Opera Romana

Biletele pentru concertul extraordinar gazduit de Ateneul Roman sunt disponibile in toata reteaua BILETOO. Punctele de vanzare se gasesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor.

Biletele se pot comanda si online pe www.Biletoo.ro. www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro.