Duminica, 25 noiembrie, la ora 14.00, Editura Univers lanseaza trei dintre cele mai noi titluri aparute in colectiile sale: Fata tacuta de Peter Høeg, Oameni de porumb de Miguel Ángel Asturias si Iubire de Hanne Ørstavik. Editura este prezenta la targul de carte cu peste 100 de titluri dintre care 15 sint aparitii de data recenta.

Editura Univers la Gaudeamus Foto: Coperta carte

Pe lista noutatilor se afla atit titluri de beletristica, aparute in traducere in cadrul indragitelor colectii „Secolul XX” (Oameni de porumb de Miguel Ángel Asturias), „Secolul XXI” (Fata tacuta de Peter Høeg, Inima mea e sora lui Dumnezeu de Raimundo Carrero, Numele meu e Jamaica de José Manuel Fajardo), „Globus” (Iubire de Hanne Ørstavik), in cadrul seriilor de autor (Boris Vian – Iarba rosie), cit si volume apartinind domeniului nonfiction (Julian Fuks – Istorii despre literatura si orbire. Jorge Luis Borges. João Cabral si James Joyce).

Vizitatorii vor putea achizitiona titlurile expuse la standul Editurii Univers cu reduceri substantiale, care merg de la 25-30% pina la 50% (mai putin noutatile, care vor avea o reducere de 10%).

Duminica, 25 noiembrie, la ora 14.00, Editura Univers lanseaza trei dintre cele mai noi titluri:

• cea mai noua traducere din opera prozatorului danez Peter Høeg, un nume de prim rang al literaturii contemporane, cunoscut cititorilor din lumea intreaga datorita bestsellerului Cum simte domnisoara Smilla zapada: este vorba despre romanul Fata tacuta (traducere de Grete Tartler) – o carte de o frumusete rara, comparata adesea cu Lost in Translation, filmul Sofiei Coppola.

• cea mai cunoscuta carte a laureatului Premiului Nobel pentru Literatura din anul 1967, Miguel Ángel Asturias: romanul Oameni de porumb (traducere de Lavinia Similaru) – o carte care exploreaza lumea magica a comunitatilor indigene, evidentiind contrastul dintre puternica traditie indiana si modernitate.

• o traducere inedita, in cadrul colectiei „Globus”: romanul Iubire al HanneiØrstavik, una dintre cele mai interesante si reprezentative scriitoare norvegiene contemporane, ale carei carti au fost aparut in peste 20 de tari; poveste puternica si sfisietoare, romanul Iubire apare in traducerea din limba norvegiana a Aurorei Kanbar si a lui Erling Schøller.

Evenimentul va avea loc la Standul Automobile Dacia, in prezenta cunoscutei scriitoare si traducatoare Grete Tartler, a apreciatului hispanist Andrei Ionescu si a Virginiei Costeschi, coordonatoarea BookMag; moderatoare: Oana Boca.