Festivalul Naţional de Comedie de la Galati este in plina desfasurare. 13 spectacole de teatru şi nouă trupe sunt prezente pe scena Teatrului Dramatic '',Fani Tardini'' din Galaţi în cadrul actualei ediţii a festivalului care se desfăşoară pana duminica 14 octombrie.

Festivalul National de Comedie- Galati, 2012Foto: Afis festival

La festival participă cu reprezentaţii Teatrul de Stat din Constanţa, Teatrul ''Tudor Vianu'' din Giurgiu, Teatrul ''Bogdan Petriceicu Haşdeu'' din Cahul, Teatrul hGeorge Ciprian'' din Buzău, Teatrul Naţional ''Ion Luca Caragiale'', Teatrul ''Nottara'' şi Teatrul Mic din Bucureşti.

''Am adus comedia din stradă, comedia politică, am transformat-o în artă şi o redăm gălăţenilor cu dragă inimă. Avem 13 spectacole deosebite, desfăşurate în opt zile. De asemenea, sunt şi alte manifestări deosebite: lansări de carte, vernisaje şi o discuţie incitantă despre comedie. În privinţa premiilor, acestea vor fi oferite cu sprijinul sponsorilor, al unor bănci şi al mai multor persoane iubitoare de artă care au donat câteva obiecte'', a declarat, marţi, directorul Teatrului Dramatic, Vlad Vasiliu.

Printre spectacolele care vor putea fi urmărite de gălăţeni, cu casa închisă, se numără ''Umor, amor, fior de dor... în Bucureşti'' de Diana Lupescu - Teatrul ''Nottara'' Bucureşti, ''Gâlcevile din Chioggia'' de Carlo Goldoni - Teatrul de Stat Constanţa, ''Nebuna din Chaillot'' de Jean Giraudoux - Teatrul Dramatic ''Fani Tardini'', ''Conu Leonida faţă cu reacţiunea'' de I.L.Caragiale - Teatrul ''Tudor Vianu'' din Giurgiu, ''Taxi Blues'' de Ana Maria Bamberger - Teatrul ''George Ciprian'' din Buzău sau ''Pensiune completă'' de Pierre Chesnot - Teatrul Mic din Bucureşti.

In cadrul Festivalului National de Comedie, marţi, este programat colocviul ''Criza comediei sau Comedia crizei'', moderat de Mircea Diaconu.

Închiderea oficială a Festivalului Naţional de Comedie va avea loc duminica 14 octombrie cu spectacolul Teatrului Mic Bucuresti, Pensiune completa de Pierre Chesnot, in regia lui Gelu Colceag.

Din distributie fac parte: Cristian Iacob, Ana Bart, Ruxandra Enescu, Sergiu Fleşner, Claudia Prec, Vitalie Bantaş, Liliana Pană, Bogdan Talaşman, Andreea Grămoşteanu, Claudiu Istodor, Cuzin Toma .