Comitetul director al Uniunii Scriitorilor din Romania a votat vineri, in unanimitate, acordarea indemnizatiei de merit scriitorului Paul Goma, se arata intr-o postare pe blogul personal al liberalului Varujan Vosganian, prim-vicepresedinte al USR.

Indemnizatiile de merit se acorda, in numar limitat si potrivit legii, unor oameni de cultura care, prin valoarea operei lor, recunoscuta in plan intern si international, aduc o contributie meritorie la imbogatirea culturii romane. Ele constau in acordarea unei sume lunare, echivalente cu salariul mediu pe economie, informeaza Agerpres.

Propunerea privind acordarea indemnizatiei de merit scriitorului Paul Goma, ca semn de recunoastere a intregii sale activitati, a fost prezentata de Varujan Vosganian si a fost sustinuta de Nicolae Manolescu, presedintele USR.

Potrivit informatiilor de pe blogul citat, au mai fost acordate astfel de indemnizatii, in cadrul aceleiasi intruniri, scriitorilor Mihai Zamfir, Al. Calinescu, Nichita Danilov.

Anul trecut, scriitorul Paul Goma a primit din partea Ministerului de Interne dovada faptului ca nu i-a fost retrasa cetatenia romana, iar Consiliul USR a reconfirmat calitatea sa de membru al Uniunii.

Paul Goma i-a acordat un mandat lui Varujan Vosganian pentru a-l reprezenta in relatiile cu Uniunea Scriitorilor si cu autoritatile romane, in baza caruia s-a facut solicitarea pentru acordarea indemnizatiei de merit.