Dorina Lazar, directorul Teatrului Odeon, a fost decorata cu Ordinul Artelor si Literelor in grad de Cavaler, de catre Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta. Titlul de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor este un omagiu adus personalitatilor care s-au distins prin creatia lor artistica in domeniul culturii si comunicarii sau prin contributia adusa la raspandirea artelor si literelor in Franta si in lume.

In documentul ce insoteste distinctia, emisa in 13 aprilie 2012, ministrul francez al Culturii si Comunicarii, Frederic Mitterand, subliniaza ca Ordinul Artelor si Literelor este una dintre principalele distinctii onorifice ale Republicii Franceze, intre cele patru ordine ministeriale ale statului francez, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Aceasta decoratie se adauga unui lung sir de alte premii pe care Dorina Lazar le-a primit de-a lungul timpului pentru activitatea sa interpretativa si de director al Teatrului Odeon din Bucuresti, pe care o desfasoara din 2003. Joaca pe aceasta scena din 1969, iar in perioada 1996-2002 a fost director artistic.

Ca manager, Dorina Lazar a impus Teatrul Odeon in peisajul teatral national si international printr-un repertoriu divers, dar si prin calitatea programelor alternative, multe dintre ele realizate impreuna cu institutii culturale prestigioase din strainatate.

De asemenea, Dorina Lazar a redeschis dupa 62 de ani Sala Studio, in septembrie 2010, iar in decembrie 2011, cu ocazia aniversarii centenarului cladirii teatrului, a editat un volum dedicat arhitecturii acestui monument istoric, dar si vietii teatrale pe care a gazduit-o in tot acest timp: "Teatrul Comoedia - Odeon. Un secol de istorie".