Cea de a VII-a editii a Salonului International de Carte Bookfest, editie la care Franta este invitat de onoare, se deschide pe 30 mai, anunta Asociatia Editorilor din Romania. Pentru o perioada de 5 zile, pana pe data de 3 iunie, Bookfest 2012 a pregatit un program ce cuprinde 300 de evenimente. In cadrul evenimentelor, vizitatorii vor putea sa vada care sunt noutatile editoriale si sa se intalneasca cu personalitati marcante ale lumii literare romanesti si franceze, informeaza organizatorii intr-un comunicat de presa transmis HotNews.ro.

Afisul oficial al Bookfest 2012Foto: Asociatia Editorilor din Romania

Bookfest 2012 va reuni peste 150 de expozanti in spatiul pavilioanelor C1, C2, C3, C4 si C5 ale Complexului Expozitional Romexpo. Cele mai mari edituri vor fi prezente cu o agenda plina de lansari, prezentari ale noutatilor editoriale asteptate de cititori, sesiuni de autografe si intalniri cu autori indragiti, precum si cu o oferta bogata de promotii si reduceri de pret de pana la 50% pentru publicul Bookfest. Standul Frantei va fi amenajat in pavilionul C3, aici urmand sa aiba loc evenimentele anuntate de Ambasada Republicii Franceze in Romania si Institutul Francez

Asociatia Editorilor din Romania, organizatorul Bookfest, va aduce pe 31 mai in centrul atentiei statutul editorului de carte in Romania si in Europa, printr-o dezbatere profesionala la care vor participa reprezentanti ai unor edituri din Romania, Polonia si Franta. Tot pe 31 mai, scena rezervata evenimentelor din pavilionul international va fi spatiul de desfasurare a dezbaterii "Influenta franceza in arhitectura si peisajul Bucurestilor", la care vor fi prezenti specialisti romani si francezi, observatori ai tendintelor si influentelor manifestate in spatiul arhitecturii urbane. Evenimentul se inscrie in seria momentelor ce marcheaza la Bookfest 2012 conexiunile culturale romano-franceze. In aceeasi serie, pe 3 iunie va fi organizata dezbaterea "Creatori romani in spatiul cultural francez", care il va avea ca moderator pe Sorin Alexandrescu.

In cadrul Bookfest 2012 va fi organizat si un program special adaptat pentru copii, pregatit sub conceptul cunoscut deja de la editiile anterioare Bookfest - Clubul Soriceilor de Biblioteca. Ca in fiecare an, clubul celor mici va organiza in toate cele 5 zile ale salonului ateliere si concursuri de lectura, jocuri, concursuri, teatru de papusi, precum si alte moment create pentru copiii care iubesc cartile. Clubul Soriceilor de Biblioteca isi va derula programul zilnic in incinta pavilionului international C3.

Organizatorii au pregatit si un program muzical pentru publicul Bookfest. In fiecare zi, pe scenele amenajate pentru evenimente, vor concerta solilsti si trupe apreciate de iubitorii muzicii de calitate. Pentru vizitatorii Bookfest, vor canta printre altii trupele Partizan, Sarmalele Reci, Avant'n'Gard si Razvan Suma.