Fundaţia BHF-Bank decernează pe 6 iunie 2012, pentru a şasea oară, premiul pentru literatură şi traduceri, „Brücke Berlin“. Premiul recunoaşte lucrări importante din literatura contemporană a Europei Centrale şi de Est, precum traducerile lor excepţionale în limba germană. În acest an, printre cele cinci lucrări nominalizate, se află "Corpul" de Mircea Cărtărescu, în traducerea lui Gerhardt Csejka şi a lui Leopold Ferdinand.

"Corpul" de Mircea CartarescuFoto: Institutul Goethe Bucuresti

Considerat de criticii literari drept cel mai important dintre poeții generației optzeciste, Mircea Cartarescu este autorul trilogiei Orbitor care conține trei volume, Aripa stângă, Corpul și Aripa dreaptă.

Mircea Cărtărescu va citi din cartea sa la Facultatea de limbi străine şi va discuta împreună cu traducătorii despre modul neobişnuit în care a fost realizată traducerea acesteia, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

La discutiile moderate de Gabriel H. Decuble şi Alexandru Al. Sahighian va participa alaturi de autor si traducatorul Gerhard Csejka.

Evenimentul este organizat de Institutul Goethe Bucuresti in colaborare cu Departamentul de Limbi şi Literaturi Germanice al Universităţii Bucureşti.