Spectacolul Teatrului Țăndărică "Play Shakespeare", montat de Cristian Pepino, deschide seria deplasărilor importante ale acestui început de primăvară. Sâmbătă 28 aprilie, la ora 19.00, "Play Shakespeare" se va juca la Portul Cultural Cetate, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare, manifestare aflată la cea de a VII-a ediție și care va reuni la start trupe prestigioase din întreaga lume.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, reprezentația va avea loc într-o locație inedită, pe malul Dunării, în locul cunoscut sub numele generic de "moșia lui Dinescu". Portul Cultural Cetate găzduieste, din 1996 încoace, tabere de sculptură și de ceramică, ateliere de traduceri (în colaborare cu Institutul Goethe, ICR, Institutul Suedez etc.), tabăra de muzică de cameră SONORO Interferentze, Festivalul Degustătorilor de Film și Artă Culinară etc.

"Play Shakespeare" a obținut Premiul pentru Cel Mai Bun Spectacol la Festivalul Gulliver de la Galați, iar la ediția a VII-a a Festivalului internațional de animație "Bucurii pentru copii. Spectacole de colecție", juriul i-a acordat premiul pentru originalitate, virtuozitate și umor. De asemenea, "Play Shakespeare" a mai fost prezent la Festivalul internațional de teatru de la Alba Iulia și la Brăila, la Festivalul „Zile și nopți".

"Play Shakespeare" este un spectacol nonvebal, o parabolă ce reinterpretează într-o cheie modernă mitul lui Hamlet și binecunoscuta poveste a lui Romeo și a Julietei sale. Pe parcursul spectacolului presărat cu gaguri ce amintesc de filmul mut se pot intâlni și unele personaje celebre din viața noastră reală care " se joacă de-a râsu-plânsu", amintindu-ne că Shakespeare este contemporanul nostru, că personajele sale se pot recompune tot timpul, rămânând viabile, credibile.

Spectacole pe care le puteti viziona in perioada 2-6 mai la ȚĂNDĂRICĂ:

- Miercuri 2 mai, ora 10.00

PINOCCHIO

după Carlo Collodi

Scenariu, regia şi animaţie digitală: Cristian Pepino

Scenografia: Cristina Pepino

Muzica: Dan Bălan

Distribuţia: Liliana Gavrilescu/Viorel Ionescu, Daniel Stanciu, Mihai Dumitrescu/Marin Fagu, Petronela Purima/Ilona Hrestic, Roxana Vişan/Mariana Zaharia, Geo Dinescu/Alina Teianu.

- Joi 3 mai, ora 10.00

JACK ŞI VREJUL DE FASOLE

după povestea populară omonimă

Regia şi scenariul:Daniel Stanciu

Scenografia:Daniela Drăgulescu

Muzica: Dan Bãlan

În distribuţie: Dora Ortelecan Dumitrescu / Alex Neculce, Roxana Vişan/Ioana Chelaru Popovici, Angela Filipescu/ Florentina Tanase, Mihai Dumitrescu/ Marin Fagu, Florin Mititelu/Viorel Ionescu.

- Vineri 4 mai, ora 10.00

MOTANUL ÎNCĂLŢAT

adaptare de Cristian Pepino dupã Charles Perrault

Regia, scenografia şi ilustraţia muzicalã: Cristian Pepino

Costumele: Cristina Pepino

Distribuţia:Alina Teianu/Geo Dinescu, Ioan Brancu, Gabriel Apostol, Mihai Dumitrescu, Alina Petrescu/Eugenia Barbu.

- Sâmbătă 5 mai, ora 11.00

FRUMOASA ŞI BESTIA

Textul şi regia:Cristian Pepino

Scenografia, costumele şi păpuşile: Cristina Pepino

Muzica: Dan Bălan

Distribuţia: Daniel Stanciu – Gabriel Apostol, Cristian Mitescu – Paul Ionescu, Mariana Zaharia – Eugenia Barbu, Lili Gavrilescu – Andreea Ionescu, Geo Dinescu – Daniela Mihai

Marin Fagu – Viorel Ionescu, Dora Ortelecan Dumitrescu – Ana Maria Balescu, Dan Codreanu – Adrian Lefter

- Duminică 6 mai, ora 11.00

ALICE ÎN ȚARA MINUNILOR

Dupa Lewis Carroll

Traducere Tanți Antoniu

Versiune scenica, regie artistică, ilustratia muzicala, light design: Alice Barb

Asistent regie: Gabriel Apostol

Sculptura papusi Marian Sandu

Scenografie: Marian Sandu, Alice Barb, Gabriel Apostol

Distribuția: Alina Teianu/Daniela Mihai, Ioana Chelaru/Eugenia Barbu, Ilona Hrestic/Dora Ortelecan Dumitrescu, Geo Dinescu/Alina Petrescu, Gabriel Apostol/George Nastase, Ioan Brancu/Adi Lefter, Viorel Ionescu/Florin Mititelu .