Miercuri, 2 mai, de la orele 18.30, pe scena ONB va avea loc spectacolul „Aida” (Giuseppe Verdi), al cărui invitat special va fi tenorul de talie internaţională Daniel Magdal.

Potrivit comunicatului ONB, solistul va interpreta rolul lui Radames, despre care declară: „Din punct de vedere muzical, acest rol este complex şi dificil de interpretat datorită scriiturii vocale înalt dramatice. ,,Celeste Aida'', celebra arie a lui Radames de la începutul operei, este foarte temută de mai toţi colegii mei, tocmai din cauza dificultăţii scriiturii vocale”.

Absolvent al Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi în 1991, Daniel Magdal a fost angajat ca solist la Opera Naţională Română din acelaşi oraş până în 1997, an în care s-a stabilit în Germania. De atunci desfăşoară o bogată carieră internaţională, fiind colaborator permanent al unor teatre lirice precum cele din Braunschweig, Dresda, Freiburg, Hanovra, Saarbrücken, Schwerin, Berlin sau Praga. La acestea se adaugă participarea la prestigioase festivaluri, precum cele din Mallorca (Spania), Osaka (Japonia) sau Edmonton (Canada).

Din repertoriul său amintim roluri precum: Turiddu din Cavalleria rusticana (Pietro Mascagni); Edgardo din Lucia di Lammermoor, Nemorino din L’elisir d’Amore (“Elixirul dragostei” -Gaetano Donizetti); Samson din Samson et Dalila (Camille Saint – Saëns); Mario Cavaradossi din Tosca, Rodolfo din La Bohème (Giacomo Puccini); Don José din Carmen (Georges Bizet), Riccardo din Un ballo in maschera („Bal mascat”), rolul titular din Otello, Alfredo Germont din La Traviata (Giuseppe Verdi); Florestan din Fidelio (Ludwig van Beethoven).

Din distribuţia spectacolului fac parte soliştii şi colaboratorii ONB : Mariana Colpoş, Marius Boloş, Andrada Ioana Roşu, Pompeiu Hărăşteanu, Eugen Secobeanu, Vlad Miriţă, Simona Neagu. Soliști balet: Laura Blică-Toader, Magdalena Rădulescu, Mugur Valsami.

Reprezentaţia se va desfăşura sub conducerea muzicală a dirijorului Iurie Florea.

Ultima reprezentatie cu spectacolul „Lohengrin” (Richard Wagner), în această stagiune a ONB va avea loc sâmbătă, 5 mai, de la orele 18.00, avand ca invitat special pe tenorul Marius Vlad Budoiu, artist aplaudat de publicul bucureştean pentru rolul lui Lohengrin.

Tenorul Marius Vlad Budoiu este solist angajat al Operei Naţionale Române din Cluj. Pe lângă activitatea solistică, Marius Vlad Budoiu este doctor în muzică și predă de 16 ani la Academia de Muzică din Cluj.