Alaturi de Victor Rebengiuc, Mariana Mihut si Mirela Oprisor, Marcel Iures joaca in "Tatal fantoma" rolul unui profesor american plecat intr-un an sabatic in Bucovina. Filmul va avea premiera in Romania pe 2 martie.

Tatal Fantoma cu Marcel IuresFoto: Site-ul oficial al filmului

„Tatal fantoma” este povestea profesorului american Robert Traum (Marcel Iures), care si-a dedicat viata studiului si pe care nimeni nu si-l poate imagina capabil de aventuri pline de suspans. Mr. Traum decide sa isi ia un an sabatic pentru a intelege povestea neamului sau. Porneste la drum, intr-o tara plina de mister pentru el, Romania, in cautarea originilor. Filmul ii aduce laolalta pe Mariana Mihut si Victor Rebengiuc (impreuna in acelasi film dupa 30 de ani), pe Mimi Branescu si pe Mirela Oprisor.

Marcel Iures are prima sa aparitie cinematografica intr-un rol comic de prim-plan, cu un personaj visator, zambind des, indragostit, ,,cu garda jos’’ in fata unei femei puternice. Actiunea se desfasoara in Bucovina, filmul fiind construit dupa o nuvela a lui Barry Gifford, scenaristul preferat de David Lynch.