Expoziţia tematică Singurătate în Mulţime, organizata de DanaArt Gallery, va fi vernisata marti, 28 februarie, de la ora 18.00, la Teatrul Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42, Bucureşti). Expoziţia va fi deschisă în perioada 25 februarie - 15 martie si marcheaza implinirea a doi ani de la lansarea proiectului initiat de Danaartgallery.ro, "Conexiuni prin arta".

Potrivit site-ului DanaArt Gallery, expozitia reumneste lucrarile mai multor artisti expozanti: Alina Manole, Corina Sârbu, Cornelia Gherlan, Daniela Zbarcea, Daniel Crăciun, Eugen Vasile Iovan, Florica Andreescu, Mirela Iordache, Nadina Pascariu si Valeria Diaconu. Artiştii acestui proiect, au gândit şi realizat în întregime lucrările Singurătăţii în 2012, interval în care s-au întâlnit în context profesional, pe parcursul câtorva sesiuni de brainstorming. Rezultatul acestei acţiuni coordonate este o expoziţie diversă şi în acelaşi timp coerentă.

"Singurătatea şi izolarea sunt distincte. De altfel, cuvântul nu are antonim. Faptul de a fi parte a unui grup, ansamblu sau mulţimi presupune coordonarea, subordonarea ori relaţionarea statistică, în nici un caz suprimarea posibilei singurătăţi. În ce măsură suntem legaţi de concitadini, de cei alături de care călătorim cu metroul sau de colegi, ţine de evaluări nuanţate. Dacă putem atribui termenul metaforic de singurătate regnului mineral, vegetal sau animal este o cu totul altă problemă. Admiţând că singurătatea nu este un timp şi un loc, ci o stare, aceasta poate fi, dacă nu descrisă, cel puţin surprinsă dincolo de echivoc, prin semn grafic. Expoziţia tematică Singurătate în Mulţime sondează multiplele legături stabilite între element singular şi multiplu gregar, între factor identitar şi gen proxim, între subiect şi obiect. Totul cu mijloacele artei: pictură şi instalaţie." spune Mihai Plămădeală, curatorul expozitiei.