Violonistul Alexandru Tomescu va concerta pentru prima data in Noua Zeelanda, la Auckland Town Hall – Chamber Concert, duminica, 13 noiembrie 2011, interpretand arii de Paganini la celebra vioara Stradivarius Elder-Voicu, care are o vechime de 309 ani.

Intitulat „Paganini, inger sau demon?”, concertul va include Integrala Capriciilor de Paganini, considerata cea mai dificila colectie de lucrari muzicale scrise vreodata pentru vioara. Pe langa regalul muzical, spectatorii se vor bucura de o proiectie multimedia semnata Oana Dragulinescu – imaginile redau fie momente in care Alexandru Tomescu repeta la vioara, fie diferite etape ale construirii unei viori.

„Pregatirea acestei integrale a Capriciilor de Paganini a fost o revelatie pentru mine” marturisea violonistul Alexandru Tomescu. „Nu este vorba despre revelarea secretelor tehnice ale viorii, ci in primul rand descoperirea lui Paganini in toata sinceritatea exprimarii sale. Paganini pur si simplu, dincolo de demon, dincolo de inger, am descoperit un om de o sensibilitate coplesitoare” marturiseste Alexandru Tomescu.

Evenimentele sunt organizate de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii, in parteneriat cu revista Pagini Romanesti in Noua Zeelanda