Aproape două treimi din populația Germaniei ar susține obligativitatea vaccinării împotriva coronavirusului - o propunere care va ajunge în curând în fața parlamentarilor germani - potrivit unui sondaj publicat duminică, transmite dpa.

Coronavirus GermaniaFoto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Rezultatele au arătat că 63% dintre respondenți susțin obligativitatea vaccinării rezidenților germani împotriva virusului care provoacă Covid-19.

Un procent de 30% dintre respondenți s-au opus și 7% nu au dat niciun răspuns.

Sondajul a fost realizat de YouGov pentru dpa și a implicat 2.067 de persoane intervievate de miercuri până vineri.

În urmă cu aproape un an, după ce primele doze de vaccin au ajuns în Germania, la sfârșitul lunii decembrie 2020, aproximativ 56% dintre germani susțineau obligativitatea vaccinării și 33% se opuneau.

Viitorul cancelar Olaf Scholz a declarat că intenționează să aducă legislația privind obligativitatea vaccinării în Bundestag în februarie sau martie.

Rezultatele sondajului vin în contextul în care agenția pentru boli infecțioase a țării, Institutul Robert Koch (RKI), a raportat o ușoară scădere a numărului de cazuri.

Au fost raportate 42.055 de cazuri noi și o incidență la 100.000 de persoane de 439,2 în ultimele 7 zile. Cu o săptămână în urmă, aceste cifre erau de 44.401 și 446,7.

Dar RKI a avertizat că multe cazuri probabil nu sunt raportate, din cauza unui val de spitalizări care lasă personalul medical fără timpul necesar pentru a urmări și înregistra toate infecțiile.

Având în vedere numărul de cazuri, Volker Wissing, care ar trebui să preia săptămâna viitoare funcția de secretar de stat pentru transporturi în cadrul noului guvern german, a avertizat germanii să renunțe la călătoriile de Crăciun pentru a-și vizita rudele.

"Iarna 2021 va fi mai dramatică decât iarna din 2020. Nu putem înceta să luăm corona în serios", a declarat el , îndemnându-i pe germani să reducă la minimum numărul de contacte.