​Un bărbat de 58 de ani din Anglia, infectat cu Covid-19, a stat internat în spital nu mai puțin de 203 zile, medicii permițându-i abia acum să plece acasă, relatează BBC. Sean Hunte a fost internat în spitalul Norfolk – Norwich și jumătate din perioada spitalizării a petrecut-o la terapie intensivă, fiind în stare critică.

Sean Hunte (sursa: twitter)Foto: Hotnews

S-a îmbolnăvit în ianuarie și a mers la spital pentru că suferea de pancreatită și diabet, înainte de a se infecta cu Covid-19 în spital. Fiind în stare critică pe o perioadă de timp atât de lungă, familia a fost chemată la spital de trei ori pentru a-și lua rămas bun.

Bărbatul, profesor în Norwich, a fost pus pe ventilație artificială, iar medicii nu i-au dat prea multe șanse de supraviețuire.

"Mi-au trimis un consultant medical pentru a-mi explica procedura și pentru a-mi spune ce fel de medicamente îi vor administra pentru a-l ajuta să moară fără dureri. I-am spus că nu sunt gata să-l las să plece”, a povestit soția pacientului, Jennie.

Bărbatul povestește și el că au fost multe momente în care a crezut că nu va supraviețui, mai ales că medicii i-au spus că este foarte aproape de moarte.

"M-am simțit groaznic, nu puteam să mă mișc, nu puteam vorbi pentru că aveam traheostomie”, își aminteșe el.

”Riscurile sunt mult prea mari”

Bărbatul a trecut prin nu mai puțin de 7 operații din cauza pancreatitei acute.

Sean a fost în pragul morții, pentru că era decompensat, mai multe organe fiind pe punctul de a ceda. Șansele erau mici din cauza afecțiunilor sale grave, respectiv a pancreatitei acute și a infecției cu Covid-19, a spus și consultantul medical, doctorul Bhaskar Kumar, cel care a și coordonat echipa de chirurgi.

"În fața unei bătălii ce părea pierdută, am continuat să credem că vom putea să-l salvăm”, a mai spus el.

Sean Hunte a fost externat vinerea trecută și a avut un mesaj special pentru cei care încă nu s-au vaccinat împotriva Covid-19, îndemnându-i să facă acest lucru.

"Riscurile sunt mult prea mari dacă nu vă vaccinați. Trebuie să vă vaccinați, trebuie să vă protejați, pe voi și pe cei dragi vouă”, a transmis el.

Hunte, care adoră mâncarea și dansul, are încă nevoie de asistență pentru a merge, însă intenționează să se întoarcă curând pe ringul de dans.