​Premierul Florin Cîțu evită să spună clar cât este de pregătită România să facă față unui număr mare de bolnavi la ATI, transferând întrega responsabilitate a gestionării următorului val al pandemiei asupra Ministerului Sănătății.

Guvernul CituFoto: Guvern

"Am spus că vreau să avem un sistem creat prin care să putem transfera rapid dacă este nevoie din sistemul non-Covid în Covid. Sunt sigur că Ministerul Sănătății a ținut cont de ceea ce am spus atunci și o să fie pregătit de valul patru", a declarat miercuri Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern, întrebat despre cât este de pregătită România să primească un val mare de bolnavi la ATI.

Cîțu spune că diferența față de valul trei este că acum putem să ne vaccinăm oricând, oriunde, cu orice tip de vaccin. "În timpul valului trei încă primeam doze puține de vaccin. Este o diferență vitală. Vaccinul este singura soluție", a precizat premierul.

Întrebat despre ce face Guvernul pentru creșterea numărului de vaccinări, Florin Cîțu a afirmat că se uită la numărul de persoane infectate, nu vaccinate. "Dumneavoastră vă uitați la numărul de persoane vaccinate, eu mă uit la numărul de persoane infectate, acolo suntem în cea mai bună situație din UE. Încă. Dvs comparați țări care, teoretic, ar fi trebuie să nu aibă această problemă (n.red. rată mare de infectare), fiindcă au mai multe persoane vaccinate, și totuși au o situație mai dificilă în ceea ce privește rata de infectare. Trebuie să ne uităm la toți indicatorii", a mai spus Cîțu.

Acesta susține că tot ce ține de Guvern a fost făcut.