Capacitatea de tratare a cazurilor grave de COVID a crescut, în Timişoara, după ce sâmbătă a devenit operaţional Compartimentul ATI al sistemului medical modular de izolare şi tratament de la Spitalul Militar "Dr. Victor Popescu", dotat cu 10 paturi, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele 10 paturi de terapie intensivă sunt complet echipate, asigurând suportul vital pentru monitorizarea şi tratamentul persoanelor internate cu forme severe şi critice, precizează Spitalul Militar din Timişoara, într-o postare pe pagina de Facebook.

Echipa medicală este formată din medici, asistenţi, infirmieri şi brancardieri angajaţi pe perioadă determinată şi nedeterminată de către Spitalul Militar Timişoara, precum şi personal medical detaşat de la Spitalele Judeţean Timişoara, de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş", CFR şi de la cel de copii "Louis Ţurcanu".

Modulul ATI este dotat cu aparate de ventilaţie mecanică, injectomate, infuzomate, monitoare pentru funcţii vitale, staţie de andocare a injectomatelor cu sistem de centralizare a alarmelor.

Întreaga investiţie pentru construcţia modulului ATI, a consolelor de gaze medicinale, racordarea acestora la stocatorul de oxigen şi la compresorul de aer medicinal, precum şi realizarea instalaţiei electrice a fost suportată din bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

În această săptămână, alte şase noi paturi ATI au devenit operaţionale la Spitalul Municipal din Timişoara.