Peste 800.000 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19 până acum în Rusia, unde au fost furnizate peste 1,5 milioane de doze de vaccin, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii Mihail Muraşko, potrivit Agerpres.

Doze din vaccinul rusescFoto: Dmitry Kurakin / TASS / Profimedia

Rusia, care a început să distribuie vaccinul Sputnik V la începutul lunii decembrie, este a patra cea mai afectată ţară în lume de pandemia de Covid-19, cu peste 3,2 milioane de persoane contaminate.

Vaccinul Sputnik V, pe care Rusia a început să-l furnizeze şi altor ţări, precum Argentina, este administrat în două doze unei persoane, la un interval de 21 de zile.

Începând de la 1 ianuarie, persoanele vaccinate în Rusia primesc un certificat de vaccinare electronic, a declarat Mihail Muraşko, citat de agenția Tass. Ministerul Sănătăţii rus actualizează zilnic baza de date cu numele ruşilor care au fost vaccinaţi, mai relevă agenţia rusă de presă.

Moscova a raportat sâmbătă 26.301 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2 în 24 de ore şi 447 decese, ceea ce ridică bilanţul oficial la 58.002 morţi.