Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică, explică pas cu pas cum funcționează vaccinul Pfizer și Moderna: Vaccinul nu poate infecta, pentru că nu conține virusul

de N.O.     HotNews.ro
Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 21:29 Actualitate | Coronavirus


Razvan Chereches
Foto: Arhiva personala
Vaccinul Pfizer și Moderna conține doar bucățelele de ARN care conțin instrucțiunile de producție a proteinei care ajută virusul să între în celulele noastre și nu virusul, deci deci nu ne putem infecta de la vaccin, a explicat Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Cherecheș a explicat pas cu pas cum se comportă sistemul nostru imun când orice corp străin intră în organism.
”Dacă organismul nostru întâlnește o proteină, un virus sau o bacterie pe care nu o recunoaște, lansează un atac. Dacă se luptă cu un virus, are nevoie de timp pentru a lansa un atac complet. Trebuie să își dea seama care parte a virusului o poate ataca și să pornească producția de arme ca să atace partea respectivă. Asta poate să ia câteva zile. Între timp, virusul se extinde și se înmulțește. Odată ce a învins un virus, sistemul nostru imun își aduce aminte de el. Sistemul nostru imun are niște celule de memorie care, dacă întâlnesc din nou același virus, anunță “l-am mai văzut pe ticălosul ăsta”. Sistemul nostru imun folosește experiența anterioară pentru a distruge virusul înainte să ne îmbolnăvească”, a scrie profesorul pe pagina sa de Facebook.

Acesta continuă explicațiile cu modul în este constituit coronavirusul, ce au făcut cercetătorii pentru a ajunge la vaccin, dar și cum funcționează vaccinul anti-Covid de la Pfizer și Moderna.

”Virusul COVID are o proteină pe exterior care îl ajută să intre mai ușor în celulele noastre (îl face mai infecțios). Această proteină îl face pe COVID să fie un ticălos și mai mare – este o proteină ticăloasă. Virusul are ARN – informația genetică care codează toată activitatea virusului. Cercetătorii au decodat tot ARN-ul virusului și au găsit secțiunea care are instrucțiunile de producție pentru proteina ticăloasă. Vaccinul Pfizer și Moderna conține doar bucățelele de ARN care conțin instrucțiunile de producție pentru proteina ticăloasă. Deci nu ne putem infecta de la vaccin, pentru că nu conține virusul. Odată vaccinați, celulele noastre primesc bucățelele de ARN cu instrucțiuni de producție și spun “ok, hai să producem”. Odată ce proteinele ticăloase au fost produse, segmentele de ARN sunt distruse (ca instrucțiunile de asamblare de la IKEA – nu mai ai nevoie de ele după ce ai asamblat dulapul). Astfel, celulele noastre produc o mulțime de proteină ticăloasă (care nu are un virus în apropiere, pe care să îl ajute să intre în celule). Sistemul nostru imun vede proteinele ticăloase plutind fără direcție și zice “ce naiba e asta?” și începe să atace proteinele. Cum le întâlnește prima dată, are nevoie de câteva zile ca să declanșeze un atac complet”, a explicat Cherecheș.

Totodată, acesta spune că ”febra, frisoanele, durerile musculare sunt doar semnele exterioare ale atacului sistemului nostru imun asupra proteinelor ticăloase”.

”După ce sistemul nostru imun a distrus toate proteinele ticăloase, celulele de memorie țin minte exact cum se distrug. În acest punct, nu a mai rămas nimic din vaccin – doar amintirea celulelor de memorie a felului exact în care se distrug proteinele ticăloase. La un moment dat, un virus COVID intră în organismul nostru. Sistemul nostru imun nu l-a văzut până acum, dar cum virusul este învelit în proteina ticăloasă, sistemul nostru imun zice “no bine, iar ai venit, ticăloasă ce ești? mori, disperato, mori!”Sistemul nostru imun lansează imediat un atac eficient (celulele de memorie știu exact cum trebuie procedat) și distrug proteinele și virusul, înainte ca acesta să aibă timp să se reproducă. Felicitări, ești protejat de COVID-19!”.

Citește și:
Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică: Transmiterea coronavirusului de pe suprafețe este neglijabilă


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

90086 vizualizari

 • -10 (48 voturi)    
  Vorbind de ticalosie.. (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 22:13)

  justin puscasu [utilizator]

  Vaccinurile clasice contin virusi "debili", in principiu incapabili sa se multiplice si sa duca la imbolnavire.
  Riscul maxim in cazul acestor vaccinuri este ca unii pacienti sa faca forme usoare de boala.
  Vaccinul Pfizer&Moderna e altfel. Contine bucatele de ARN care functioneaza similar cu virusul si instruiesc celulele din organismul primitorului sa produca niste "proteine ticaloase", care pot fi identificate de sistemul imunitar. Toate bune si frumoase, dar sunt niste necunoscute:
  a. Nu e clar cand si cum sunt rupte "instructiunile de la IKEA" oprind astfel procesul de producere locala a proteinei ticaloase.
  b. Nu stim ce alte chestii ticaloase mai pot fi produse mai mult sau mai putin voluntar odata cu proteina virala.
  Una peste alta, vaccinul asta e un experiment de manipulare genetica aplicat grabit pe sute de milioane de cobai umani. Deschide drumul pentru multe chestii ticaloase. O prima ticalosie este faptul ca - intr-un fel sau altul - vaccinul asta tinde sa devina obligatoriu. De exemplu, nu vom putea calatori, daca nu avem adeverinta de vaccinare. Un pic mai tarziu, nu vom mai putea intra in supermarket fara respectiva adeverinta.
  • +6 (20 voturi)    
   dar vai, vin antivaccinistii (Duminică, 20 decembrie 2020, 0:59)

   ovicash [utilizator] i-a raspuns lui justin puscasu

   "Grabit" de 18 ani de cand e in cercetare aceasta tehnologie. Acum a devenit important si s-a accelerat productia
  • -1 (9 voturi)    
   Pana la urma e doar o comparatie de riscuri (Duminică, 20 decembrie 2020, 11:22)

   JohnR [utilizator] i-a raspuns lui justin puscasu

   Si sa faci COVID fara vaccin are riscuri. Eu zic ca mult mai mari. Inteleg sa alegi sa nu faci un vaccin pentru o boala tropicala, riscurile de a face boala fiind mici in Europa, insa COVID e pretutindeni.
  • +4 (10 voturi)    
   Antirabicul lui Pasteur a fost aplicat ... (Duminică, 20 decembrie 2020, 13:54)

   Greu_de_Cap [utilizator] i-a raspuns lui justin puscasu

   ... tot cu teste incomplete la 06.06.1885 la un copil mușcat de un câine turbat. Mama copilului s-a rugat de biolog să aplice vaccinul deîndată știind că altfel va muri sigur în chinuri groaznice. În 3 luni copilul a fost salvat. Comentariul justin puscasu dezinformează și ignoră împrejurările oarecum similare. Și virușii atenuați din vaccinurile clasice au creat probleme, de exemplu antipoliomielitic cu administrare orală. Vaccinatul devenea imun, dar scotea pe eșapament viruși neatenuați care îmbolnăveau pe alții. Altă șansă nu există, noi vrem vaccin.
 • -2 (30 voturi)    
  in teorie (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 22:24)

  martel55 [utilizator]

  asa este, in practica insa d eunde suntme asa siguri ca totul merge conform programarii? celula umana poate oricand da rateuri (sunt destule boli care apar din cauz aunor erori cancerul fiind cle mai reprezentativ) astfel ca nu putem avea doecamdata nici o garantie ca tottul se desfasoara conform "programarii"///in plus sunt si studii nu stiu cat de berificate inca, ca re pretind ca animalele vacicnate cu astfel d evacicnuri, la contactul cu virusul real, au murit in proportie de 100%.....ar fi bine ca vaccinul sa fie asa bun, dar cred ca timpul ne va confirma acest lucru
  • +3 (7 voturi)    
   Drobul de sare la romani (Duminică, 20 decembrie 2020, 11:18)

   JohnR [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   In viata nu ai nici o garantie. Asta nu inseamna ca trebuie sa stai si sa nu faci nimic. Faci maximul a ce poti la un moment dar. Sigur poti gresi insa e mai bine decat sa nu faci nimic. E la fel in antreprenoriat.
 • +18 (30 voturi)    
  Specialist in sanatate publica (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 22:29)

  amicugri [utilizator]

  Cine stie ce-i ala un specialist in sanatate publica primeste o ciocolata cu rom (virtuala).
  • +10 (10 voturi)    
   John Snow, de exemplu (Duminică, 20 decembrie 2020, 0:11)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui amicugri

   Acest om si-a dat seama pe la 1850 ca holera se transmite mai ales prin panza de apa freatica infestata de o multime de veceuri ale gospodariilor si businessurilor din Londra, apa din care mai toti beau. A facut primele anchete epidemiologice pe cont propriu si a muncit ani de zile sa convinga autoritatile.

   Prin urmare, distribuirea apei prin conducte, centralizat, si un sistem de canalizare care sa colecteze dejectiile (pionerat la acea vreme) au facut mai mult in combaterea holerei decat toate vaccinurile (nu ca acestea ar fi rele in sine)
  • +7 (11 voturi)    
   Din CV: (Duminică, 20 decembrie 2020, 0:40)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui amicugri

   Diplomă de licență Medicină Generală
   – Medic-Doctor

   Competență în medicină de intreprindere
   - Certificat de Competență în Medicină de Intreprindere

   Medic de întreprindere
   -SC Carma SRL
   Servicii medicale
   Sectorul de activitate Producție confecție textile

   2003 Membru în Consiliul de Administrație
   Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare
   Supervizare și coordonare
   Sectorul de activitate Asigurări de sănătate
   2002 Medic stagiar
   Spitalul Județean Satu Mare
   - Sectorul de activitate Asistență medicală

   Asta-i practica! Restul -Managementul, este teorie.
 • +12 (16 voturi)    
  Bun (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 22:31)

  pleosc [utilizator]

  Spus inteligibil
  • -4 (22 voturi)    
   Tot inteligibil (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 23:59)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui pleosc

   Inteleg ca vaccinurile clasice forteaza organismul o singura data, obligandu-l sa produca anticorpi pentru o tinta falsa (un virus "castrat", care nu se poate multiplica). Acei anticorpi raman in organism impreuna cu memoria tintei false ajutandu-ne sa luptam impotriva unui viitor virus adevarat, echipat cu toate "optiunile", inclusiv cu cea de inmultire.

   Vaccinul care ni se propune forteaza organismul de doua ori, obligandu-l in prima faza sa produca tinte false, apoi sa produca si anticorpi pentru acele tinte. Deci, este mai rau, in opinia mea. Riscul ca organismul sa nu se mai opreasca din "produs" sau sa produca altceva decat i se spune (dand in diverse boli autoimune) fiind dublu in cazul vaccinului anti-covid, fiind vorba si de tinte false, si de anticorpi.
   • +3 (7 voturi)    
    Competențe (Duminică, 20 decembrie 2020, 10:05)

    NoFive [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

    ”În opinia mea”. Opinia dvs. în calitate de ce?
    • +7 (11 voturi)    
     Opinia unui "posesor" de boala autoimuna (Duminică, 20 decembrie 2020, 12:45)

     CezarN [utilizator] i-a raspuns lui NoFive

     Organismul meu a avut la un moment dat (acum vreo 10 ani) asemenea bueprinturi (instructiuni de la IKEA, cum zice domnul doctor) cu ajutorul carora a inceput sa produca o proteina a dreaqu de nasoala pentru mine.
     Problema este ca nu a distrus acele instructiuni (naiba stie de ce) si acum nimeni nu stie cum sa opreasca "productia". Iar sistemul meu imunitar, pe langa acea proteina, distruge si parti importante din organismul meu.
     Asta-i "calitatea" mea.
 • -9 (19 voturi)    
  Cine a inventat sistemul imunitar? (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 22:41)

  Zapateado [utilizator]

  Fiindca asa cum e facut pare gandit de o inteligenta superioara. Sa se fi dezvoltat el asa, de la sine, in decursul milioanelor de ani de cand exista omul? Daca nu a fost gandit inseamna ca el a ajuns la aceasta complexitate prin dezvoltari intamplatoare, haotice , bazate pe hazard. Hazard, hazard, da' chiar in halul asta? Si permanent FAVORABIL omului? Că daca e hazard poate fi si nefavorabil omului.
 • +1 (15 voturi)    
  Sa speram.... (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 22:46)

  strelka [utilizator]

  Foarte tari explicatiile amuzante... sa speram ca ii vor convinge si pe adeptii conspiratiei ca "Big pharma" nu are planuri diabolice mai ales ca marja de profit e ridicola la vaccinuri unde mare parte din pret e reprezentat de productie si logistica .
  • +2 (10 voturi)    
   Saraca Big pharma! (Duminică, 20 decembrie 2020, 13:01)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui strelka

   Actiuni cu crestere 300% si 700%!!! Zeci de miliarde profit!

   -https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-24480317-pfizer-moderna-putea-obtine-32-miliarde-dolari-din-vanzarile-vaccin-anti-covid-doar-2021.htm

   Cum ar zice un clasic in viata:
   "Aici sunt (si vor fi) banii dumneavoastra!"
 • +9 (15 voturi)    
  intrebare (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 22:52)

  pmct [utilizator]

  Singura intrebare legata de acest tip de vaccin (este o metoda noua, nemaifolosita pana in prezent, din ce am citit) este daca poate provoca in anumite cazuri o boala autoimuna. As fi curios sa aflu care este probabilitatea 0 sau mai mare de 0?
  • -2 (12 voturi)    
   Orice vaccin (Duminică, 20 decembrie 2020, 6:30)

   blablavertical [utilizator] i-a raspuns lui pmct

   poate provoca o boala autoimuna, inclusiv acesta. Cand ‘te joci’ cu sistemul imunitar, uneori te arzi. Fiecare individ e diferit, iar sistemul imunitar nu este bine inteles, inca.
  • 0 (0 voturi)    
   exista vaccin mRNA veterinar (Duminică, 20 decembrie 2020, 22:48)

   Lespezi [utilizator] i-a raspuns lui pmct

   de cativa ani exista un vaccin mRNA, de uz veterinar.
   deocamdata nu s-au semnalat cazuri de boli autoimune la animalele vaccinate.
 • -6 (30 voturi)    
  Musta a la Kolozsvar (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 22:52)

  di livio [utilizator]

  ce Cherecheș, nu auzirăm, ne e dor de domnu Musta, espertu Musta, unde-i domnu Musta?...aha, înțelesei, zise Tolo că Musta mai are de făcut nește teste pînă nu se gată pandemia...cea mai rentabilă pandemie din istoria omenirii...dăcît pt biig, bigfarma
  • -1 (15 voturi)    
   Șoșoacă? (Duminică, 20 decembrie 2020, 0:05)

   Dogul [utilizator] i-a raspuns lui di livio

   Sosoaca de la AUR, tu ești? Pleșoiene, tu ești? :))))
   • +1 (7 voturi)    
    nuu, sînt cașchetar sekusri (Duminică, 20 decembrie 2020, 9:47)

    di livio [utilizator] i-a raspuns lui Dogul

    tînăr pensionar special militar, mă duc să mai vînd nește dezinfectanți diluați la spitale, avem Hexi la noi în curte, fac și io un ban cinstit, pensia specială militară îi tare mică...noi cașchetarii sekuriști apărăm viețile românilor cu botnițe faciale inutile și dezinfectanți diluați...tăți care mor amu în spitale mor de covrig, tăți...nu muri nici unu de nosocomiale, nuuu, tăți de covrig...nu s-a răportat nici un deces de nosocomiale, vezi că amu se răportează, nu se informează, cazarma România sekuristo-apevistă
 • +8 (14 voturi)    
  plagiat (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 23:07)

  gijoe [utilizator]

  explica pe dracu, a preluat explicatia cuvant cu cuvant fara sa precizeze sursa: https://threadreaderapp.com/thread/1339624815137722368.html
  • +6 (10 voturi)    
   Pai ce (Duminică, 20 decembrie 2020, 13:03)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui gijoe

   sa explice un medic de intreprinde, cu specialitate medicina muncii? Nici el nu intelege.
 • 0 (16 voturi)    
  hm (Duminică, 20 decembrie 2020, 0:57)

  srpc [utilizator]

  dar daca, in loc sa infecteze, provoaca dereglari serioase in organism, cu ce e mai putin periculos?
 • -8 (16 voturi)    
  vesi cazul asistentei (Duminică, 20 decembrie 2020, 1:42)

  TrickyWicky [utilizator]

  Din UK care a murit in 5 minute
  • +7 (13 voturi)    
   radio erevan (Duminică, 20 decembrie 2020, 8:20)

   berenger [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   corect, numai că n-a murit, ci a „înviat” din leșin și nu după 5 minute, ci după 15,
 • 0 (16 voturi)    
  reactie autoimuna (Duminică, 20 decembrie 2020, 6:52)

  phsal [utilizator]

  Ii multumesc dlui Chereches pentru amabilitatea de a clarifica anumite aspecte referitoare la vaccin.
  Il rog totodata pe domnul expert in sanatate publica sa raspunda la urmatoarea intrebare:
  Daca acest vaccin da o reactie imuna (sinteza de anticorpi), este posibil prin mecanism similar sa dea si reactie autoimuna?
  Gen leucemie?
  Sau asta vom afla abia peste 3-5 ani prin studii clinice post-marketing numite si studii clinice de faza 4?
  Multumesc anticipat pentru raspuns.
  • -2 (10 voturi)    
   Doar daca (Duminică, 20 decembrie 2020, 9:56)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui phsal

   esti un extraterestru care foloseste proteine spike identice cu cele ale Cov19 pentru functionarea normala .
  • -2 (10 voturi)    
   Gen alea-alea (Duminică, 20 decembrie 2020, 10:23)

   NoFive [utilizator] i-a raspuns lui phsal

   ”Gen leucemie?” Mai ușor cu ”gen” ăsta pe scări, e peste tot virusul ”gen”. Ce gen are leucemia? O leucemie, două leucemii, aha, deci genul feminin să fie?
 • +6 (12 voturi)    
  Masca dupa.. (Duminică, 20 decembrie 2020, 9:06)

  Alex2016 [utilizator]

  vaccinare. Tot astept o explicatie logica si decenta (asa pt prosti ca mine) de ce trebuie sa pastram restrictiile si sa purtam masca dupa ce vom fi vaccinati.
  • +3 (9 voturi)    
   E ca sa nu fie nevoie (Duminică, 20 decembrie 2020, 10:00)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui Alex2016

   sa porti pe frunte o stampila cu "vaccinat" pentru diferentierea fata de covidiotii obisnuiti . Chiar ai vrea sa iti ceara politia adeverinta de vaccinare de 10 ori pe zi ?
  • +3 (7 voturi)    
   O posibilă explicație (Duminică, 20 decembrie 2020, 10:30)

   NoFive [utilizator] i-a raspuns lui Alex2016

   Pentru că încă nu e clar dacă, după ce s-a vaccinat, o persoană poate sau nu să transmită un virus. Adică, dacă îl ia de undeva: din aer, din apă, de pe obiecte, fiind vaccinată nu se va infecta, dar nu e clar încă dacă îl poate transmite sau nu mai departe. Prin strănut, de exemplu. A recunoscut-o franc CEO Pfizer, există interviul unde recunoaște că nu e clar acest aspect încă. De aceea, o persoană vaccinată va trebui să poarte mască pînă la eradicarea virusului.
   • +3 (9 voturi)    
    Atat de putin au durat testarile vaccinului? (Duminică, 20 decembrie 2020, 13:20)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui NoFive

    Probabil ca intr-o luna-doua-trei de testari s-ar fi putut stabili cu precizie daca o persoana vaccinata poate transmite virusul.
    Dar se vede treaba ca testarile nu au durat nici macar atat. :)))
  • +1 (7 voturi)    
   E foarte simplu (Duminică, 20 decembrie 2020, 11:49)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Alex2016

   Vaccinul te apara pe tine sa nu faci boala dar poti transmite virusul catre cineva ne-vaccinat. Motiv sa purtam masca pentru a nu imprastia aerosoli. E adevarat ca perioada cat se pot "transporta" virusi de o persoana vaccinata este mai scurta (zile) far\ta de o persoana nevaccinata asimptomatica (saptamani) dar pericolul exista
  • +4 (4 voturi)    
   Pentru ca... (Duminică, 20 decembrie 2020, 12:03)

   linus_torvalds [utilizator] i-a raspuns lui Alex2016

   chiar si vaccinat fiind, suntem contagiosi si putem da virusul la altii.

   Mai pe larg:
   - la o persoana nevaccinata, virusul intra in organism si incepe sa se multiplice. Organismul il detecteaza, il analizeaza (dar analiza ia timp, ca nu l-a mai vazut pana acum), apoi produce arme sa se lupte cu el. Daca insa virusul a apucat sa se reproduca de suficiente ori, e deja prea tarziu (prea multi virusi), armele nu fac fatza (tragi cu pusca dar vin peste tine mii si mii de dusmani, cat de repede poti sa tragi? ), virusul castiga batalia (si omul moare).
   - daca esti vaccinat, se intampla tot asa, in mare, doar ca organismul recunoaste virusul din prima (i-a vazut proteina invelitoare in urma vaccinului), asa ca nu mai pierde timpul cu analiza si livreaza armamentul greu. Virusul se reproduce dar nu are timp sa se reproduca prea mult, deci o sa piarda lupta.

   De aici se vede ca virusul nu crapa pe loc cand atinge o persoana vaccinata, ci se reproduce (dar limitat, ca vin anticorpii). Daca acea pesoana tuseste, il da mai departe, la o persoana (posibil) nevaccinata. Purtatul mastii reduce aceasta posibilitate.

   Daca aproape toti vom fi vaccinati (sau 70-80%), atunci nu va mai fi nevoie sa purtam masca. Desi, cred ca ar trebui dat un termen limita, avand in vedere ca protectia prin masca este pentru a nu infecta persoane nevaccinate: dupa un an/doi de la disponibilitatea larga a vaccinului, obligatia de a purta masca sa dispara. Cine nu vrea sa se vaccineze sa isi asume riscul (mare, mic, apreciaza fiecare).

   Partea buna e ca la masca se poate renunta mai devreme, daca se constata ca rata de raspandire a virusul in urma vaccinarii a scazut, nu trebuie asteptat neaparat 70-80% asta.
 • +1 (7 voturi)    
  (Im?)postura de specialist (Duminică, 20 decembrie 2020, 10:21)

  NoFive [utilizator]

  Domnul specialist și-a pornit cu stângul explicația, spunând (o face în mai multe feluri când se referă la ba la virusul în sine, ba la boala cauzată de acesta, dau doar un exemplu): ”La un moment dat, un virus COVID intră în organismul nostru”, astfel că, la o citire puțin mai atentă, domnul își cam pierde credibilitatea, oricât de bune i-ar fi intențiile.
  Dânsul, mai ales că apare în postura de specialist, pare a nu face diferența între COVID și SARS-CoV-2. COVID, pe înțelesul tutoror, deci și a marii majorități de nespecialiști, reprezintă boala dată de virusul SARS-CoV-2. Deci nu există ”virusul COVID”, ci boala COVID. Pe virus îl cheamă SARS-CoV-2, blestemat fie-i numele micului mare ticălos!
  • +3 (7 voturi)    
   "Domnul specialist" (Duminică, 20 decembrie 2020, 13:13)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui NoFive

   este specialist in medicina muncii! Atat. Restul specializarii o are de pe google. La fel ca multi din cei care comenteaza pe aici. Si eu, dar fara pretentii.
 • +3 (5 voturi)    
  Un tip scolit la Berkeley, totusi (Duminică, 20 decembrie 2020, 13:18)

  fat.cat [utilizator]

  E foarte articulat si simpatic dl. Profesor si nu ma indoiesc de competentele sale pe domeniul ales, dar mor cand ii vad flocosagul ala gretos de barba de popa exilat in desert. E, cum zic americanii, overwhelming. Nu-ti poti lua ochii de la ea, adio explicatii stiintifice, barba aia bate tot. Nu pot sa nu vizualizez resturi de mancare prin ea, it’s beyond my control. Tunsoarea la fix, barba rara si flocoasa, ca nuca-n perete. Intentionat, nu intamplator, ca dl. Profesor e prea educat ca sa lase un asemenea amanunt la voia intamplarii. Ca nu e din bush people din Alaska. Si atunci de ce? Sigur stie ca prima impresie e esentiala pt conexiunea cu cei din jur. Cu atat mai mult pt un comunicator public. Care e mesajul pt noi? Vreau sa va fac program in viata, dar nu-mi pasa cum arat? E o fronda masculina ongoing, cu flocosagurile astea de barbi, in zilele noastre? Is this the new black? Cat mai lung si mai flocos, sa testam limitele ingretosarii?
  Orice ar fi, daca vrei sa-ti subminezi propria credibilitate, lasa-ti un tufis imbarligat sa creasca pe fata si dupa aia iesi in public si da verdicte. No offense. Oi fi eu too demanding.
 • +1 (3 voturi)    
  Avem vaccin sau n-avem? (Duminică, 20 decembrie 2020, 14:31)

  Setalcott [utilizator]

  Cateva definitii de pe Wikipedia:
  "A vaccine is a biological preparation that provides active acquired immunity to a particular infectious disease."

  "A COVID‑19 vaccine is a vaccine INTENDED to provide acquired immunity against COVID-19."

  "In November 2020, interim analysis of the trial examined research participants who HAD BEEN DIAGNOSED with Covid-19 and received the Pfizer–BioNTech Covid-19 vaccine candidate, showing a POTENTIAL efficacy of over 90% in preventing infection within seven days of a second dose."
  https://www.forbes.com/sites/williamhaseltine/2020/09/23/covid-19-vaccine-protocols-reveal-that-trials-are-designed-to-succeed/?sh=33afcbe55247

  Un articol pe Forbes:
  "Any vaccine trial should include regular antigen testing every three days to test contagiousness to pick up early signs of infection and PCR testing once a week to confirm infection by SARS-CoV-2 test the ability of the vaccines to stave off infection. Prevention of infection is not a criterion for success for any of these vaccines. In fact, their endpoints all require confirmed infections and all those they will include in the analysis for success, the only difference being the severity of symptoms between the vaccinated and unvaccinated. Measuring differences amongst only those infected by SARS-CoV-2 underscores the implicit conclusion that the vaccines are not expected to prevent infection, only modify symptoms of those infected."

  Un alt articol: "when the drug companies boast that their product is “95% effective”, it does NOT mean that– if you get vaccinated– you will be immune to Covid. It doesn’t even mean that you won’t get violently ill and die. All it means is that the vaccine reduced the symptoms of some of the people in the trials who tested positive."

  Asadar: de ce nu ne explica nimeni cum de vaccinul Covid, contrar definitiei de dictionar, nu confera imunitate?
  • +2 (2 voturi)    
   Poate pt ca.... (Duminică, 20 decembrie 2020, 15:20)

   suk-yi [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   Nu e propriu zis vaccin anti-covid, ci un fel de stimulator de imunitate prin nush ce proteina spike care provoaca nush ce reactie....bla bla bla. Adica in acest vaccin nu gasim nici o bucatica de Sars cov 2. Deci nu avem propriu-zis vaccin anti-covid, asa cum nu avem vaccin pt nici un alt tip de Coronavirus. Aia care se pricep zic si ca e greu spre imposibil de facut un vaccin impotriva coronavirusurilor, desi se incearca de foarte mult timp. Norocul nostru e ca la om infectia cu acest virus de obicei vireaza spre ceva banal - cum ar fi guturaiul de toamna. Nenorocul mitzelor e ca pt ele e ceva mortal. De la caz la caz....
  • +3 (3 voturi)    
   Daca intelegi (Duminică, 20 decembrie 2020, 17:49)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   cum actioneaza vaccinurile, vei intelege si efectele acestora. În infecţiile virale de orice tip, nu există încă tratament etiologic eficient!Vaccinul nu omoara virusul si nu vindeca! Vaccinul este doar training partner pentru sistemul imunitar propriu. Sistemul imunitar al fiecarui individ vaccinat, va actiona mai eficient, daca va recunoaste rapid virusul ca intrus periculos, stiind ce anticorpi sa fabrice si sa neutralizeze virusul. Vaccinul nu creaza o bula aseptica, in care tu sa fii protejat 100%. Primul virus cu care intri in contact, daca va fi doar unul si nu mult mai multi, nu va fi anihilat instantaneu. Va trece un timp (cca 1 luna) pana ce vaccinul va fi eficient, timp în care sistemul imunitar va reactiona (va fabrica antigenul pe baza "semnaturii" virusului, memorata atunci cand ai fost vaccinat). Pana va actiona antigenul, virusul se va multiplica si tu vei fi contagios pentru oricine va fi in preajma ta.
   Sistemul nostru imunitar este EROUL, nu vaccinul!
   Dar sistemul imunitar l-am distrus cu otrăvurile din alimente. Refacerea și intarirea sistemului imunitar se poate face prin metode profilactice, foarte cunoscute în domeniul medical, ușor de aplicat și cu efecte remarcabile.Există o mulțime de feluri de a face profilaxie pentru întărirea sistemului imunitar. Unele chiar banale (întregul arsenal de antivirale naturale - ceapă. usturoi, propolis si alte imunomodulatoare naturale).

   Dar acestea au un inconvenient major: nu sunt rentabile financiar pentru Big pharma!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by