Municipiul Bistrița este la un pas de carantină, avertizează Prefectura Bistrița-Năsăud, precizând că numărul de cazuri de COVID-19 "se apropie de un prag critic ce poate atrage în perioada imediat următoare instituirea carantinei zonale".

HotNews.roFoto: Hotnews

Marți, incidența cazurilor de COVID -19 în municipiul Bistrița era de 5,53/1000 locuitori.

  • "Numărul cazurilor de infectări cu SARS-Cov-2 se apropie de un prag critic ce poate atrage în perioada imediat următoare instituirea carantinei zonale! Nerespectarea măsurilor individuale de protecție este factorul care stă la baza răspândirii cazurilor de îmbolnăviri. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență îi revine responsabilitatea de a implementa măsurile legale care se impun pentru a contribui la limitarea răspândirii virusului pentru protejarea cetățenilor", a transmis Prefectura Bistrița-Năsăud.

Instituția amintește că măsurile de carantină zonală implică, printre altele, restricționarea circulației în afara municipiului.

Un alt mare oraș din România unde este iminentă instituirea carantinei este Timișoara. Coeficientul de infectare cu SARS-CoV-2 în Timișoara a crescut la aproape 6 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. "Asta înseamnă că intrăm într-un scenariu de creștere exponențială și trebuie să spun că, din păcate, este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului și, de fapt, a întregii zone periurbane”, a declarat marți primarul Timișoarei, Dominic Fritz.