Noi proteste împotriva noilor restricții impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului au avut loc la Roma și în cursul zilei de marți, protestatarii ciocnindu-se cu forțele de ordine după lăsarea nopții, transmite la Repubblica.

Proteste impotriva restrictiilor la RomaFoto: Pacific Press / Sipa Press / Profimedia Images

După o după-amiază tensionată în Piazza del Popolo din Roma, o parte a demonstranților din marșul organizat de Forza Nuova, un partid italian de extrema dreaptă au intrat în conflict cu forțele de ordine, aruncând cu pietre și torțe folosite pe stadioanele de fotbal în direcția polițiștilor.

Unele mașini ale poliției au fost avariate și forțele de ordine au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii, poliția reținând 12 persoane.

Alte ciocniri între membrii Forza Nuova și polițiști au avut loc nu departe, de-a lungul Tibrului pe bulevardul Arnaldo da Brescia.

Italia se confruntă cu un val de proteste după ce executivul condus de premierul Giuseppe Conte a anunțat reintroducerea unor restricții pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Ciocniri violente între poliție și protestatari au avut loc și luni, în special în nordul Italiei în orașele Milano și Torino.

Confruntările violente au urmat unor proteste pașnice ce au avut loc luni în întreaga Italie după ce guvernul a ordonat închiderea barurilor și a restaurantelor de la ora 18:00 și a dispus închiderea sălilor de forță, cinematografelor și bazinelor de înot pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

REFERINȚĂ: