Primul câine care a fost testat pozitiv la coronavirus în Statele Unite a murit, anunță National Geographic, care precizează că acesta a prezentat simptome asemănătoare cu cele dezvoltate de oameni, potrivit AFP.

Coronavirus, imagine genericaFoto: Profimedia Images

Buddy, un ciobănesc german de șapte ani, s-a îmbolnăvit în aprilie, în aceeași perioadă în care stăpânul său, Robert Mahoney, își revenea după Covid-19.

Buddy părea să aibă nasul înfundat și dificultăți de respirație iar starea sa s-a degradat în timp.

Mahoney și soția sa Allison, care trăiesc în New York, au decis să eutanasieze câinele în 11 iulie, după ce Buddy a început să vomite cheaguri de sânge, să prezinte sânge în urină și nu mai putea să meargă.

Familia a declarat pentru National Geographic că a bănuit că era vorba de noul coronavirus, dar confirmarea a fost dificilă: clinicile veterinare erau închise din cauza pandemiei iar unii doctori erau sceptici că un animal ar putea avea Covid-19.

O clinică a reușit în cele din urmă să confirme că Buddy era infectat cu noul coronavirus și că un alt animal al familiei, un cățel de 10 luni care nu prezentase vreun semn de boală, prezenta anticorpi la virus.

Medicii care l-au tratat pe Buddy au descoperit că acesta suferea, probabil, de un limfom, ceea ce ar putea semnala că, la fel ca la oameni, că animalele cu antecedente medicale sunt mai predispuse la forme grave de Covid-19.

Oficial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, animalele domestice nu transmit virusul la proprietarii lor.

12 câini și 10 pisici au fost testați pozitiv la coronavirus în Statele Unite, potrivit National Geographic.