Micul orășel bavarez Oberammergau nu a înregistrat încă niciun caz de infectare cu COVID-19 iar pastorul local crede că asta se datorează unei promisiuni făcute în secolul XVII, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

În 1633, în toiul epidemiei ciumei bubonice, locuitorii micului orășel alpin s-au rugat să fie cruțați și au promis că în schimbul ascultării rugăciunii vor pune în scenă odată la 10 ani o piesă de teatru despre patimile lui Cristos care să înfățișeze ultima săptămână din viața sa, crucificarea și învierea.

Piesele de teatru de acest tip erau comune în secolele XVI-XVII, dar piesa de teatru din Oberammergau este în prezent singura care este pusă în scenă cu regularitate.

Pentru pastorul Thomas Groener nu este o coincidență faptul că orașul a fost cruțat de pandemia cauzată de noul coronavirus.

„Dumnezeu i-a ajutat pe oameni atunci, salvându-i de ciuma bubonică. I-a cruțat iar acest lucru continuă în mod similar și astăzi”, a declarat acesta.

În pofida faptului că în Oberammergau nu a fost încă înregistrat niciun caz de infectare cu COVID-19, a 42-a ediție a piesei de teatru, programată să aibă loc în 16 mai într-un teatru nou-construit cu 4.400 de locuri, a fost amânată pentru doi ani din cauza epidemiei, dând o lovitură serioasă economiei locale.